"ZAŽELIO SE REALNOG POSLOVANJA": Bivši šef HDZ-a osnovao firmu, evo čime će se baviti

Karamarko u svom poslovnom pothvatu ima i tri partnera:

  • Regija

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 2

Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, osnovao je firmu kojoj je sjedište u zagrebačkom predjelu Dubravi i bavit će se proizvodnjom električne energije. Firma je osnovana s 20 hiljada kuna pod imenom Diamond Technology.

Karamarko u svom poslovnom pothvatu ima i tri partnera: Anu Rubelj Gregurić, kćer Ivana Rubelja, nekadašnjeg kralja ćevapa, zatim Igora Tripkovića, bivšeg čelnika Brodarskog Instituta kojeg je smijenila Plenkovićeva vlada u maju prošle godine, te Josipa Vidovića, bivšeg tajnika Odbora za branitelje HDZ-a. Direktor firme Tripković, a u kratkom razgovoru potvrdio je kako je Karamarko jedan od partnera.

“Nadam se da je za Karamarka politika ‘passe'”

“Da, Karamarko se zaželio realnog poslovanja i nadam se da je politika za njega ‘passe’ priča”, potvrdio je Tripković za  Index.

Kako je dodao, firma će se baviti proizvodnjom električne energije, i to tzv. “zelenom energijom”.

“Za mjesec do dva bit će sve definirano, no bavit ćemo se obnovljivim izvorima energije. To je za sada to”, rekao je kratko Tripković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...