CIVILNA ZAŠTITA IMALA PUNE RUKE POSLA: Izvučeno tijelo muškarca kojeg je ubila mina u BiH

Tijelo je predato organima koji se bave istragom.

  • Hronika

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 0

Tijelo nastradalog muškarca izvučeno je iz minskog polja na lokalitetu Trepale, MZ Devetak, na području Lukavca, a sve ukazuje na to da ga je usmrtila mina, saznaju “Nezavisne novine” nezvanično.

Muamer Husilović, šef Odsjeka za deminiranje u Federalnoj upravi civilne zaštite (FUCZ), potvrdio nam je da je završena aktivnost koju su počeli jutros.

“Tijelo je predato organima koji se bave istragom. Nadležni MUP će dalje nastaviti uviđaj i oni će dati konačne informacije o svemu”, rekao je Husilović za “Nezavisne novine”.

Podsjetimo, kako je juče prijavljeno, službenici Civilne zaštite grada Lukavca i policije pronašli su tijelo mušarca koji je nastradao i nalazi se u krugu minskog polja.

“On je navodno napustio kuću u nedjelju, a nestanak je policajcima prijavila njegova kćerka u utorak”, naveli su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...