"AJKULA JE ZAŠLA PLITKO, ŽENA JE PLIVALA PRIJE BOVA": Jasmina iz Hurgade ispričala detalje jezivog napada

Dodaje da je cijela situacija vrlo čudna budući da je plivanje poslije 18 sati zabranjeno i da je ajkula tako plitko zašla.

  • Hronika

  • 02. Jul. 2022  

  • 0

Jasmina Jevtić Tomić, vodič na brodovima u Hurgadi, oglasila se nakon smrtonosnog napada ajkule na ženu u Egiptu.

Otkrila je detalje incidenta i otkud ajkula u tom dijelu ljetovališta, a na početku razgovora za srbijanske medije navela je da se napad dogodio u Sal Hašišu i da su plaže u tom području zatvorene na tri dana.

"Od jutros pratim cijelu situaciju od momenta kako sam ustala. Saznala sam to što se desilo. Jedino provjerena informacija je da su zatvorene plaže na tri dana u Sal Hašišu. Znači, nema plivanja, nema kupanja, nema ronjenja u tom području, to je ono što je provjereno. Žena koja je nastradala je Austrijanka. Napala ju je ajkula, prema nekim mojim saznanjima, otprilike u večernjim satima na plaži", priča Jasmina.

Dodaje da je cijela situacija vrlo čudna budući da je plivanje poslije 18 sati zabranjeno i da je ajkula tako plitko zašla.

"Vrlo je čudno to što se desilo. Ovdje je zabranjeno plivanje poslije 18 sati. Koliko čujem, gospođa je plivala nakon tog perioda, čudno mi je da je niko nije spriječio u tome i opomenuo. Čudno mi je i da ajkula tako plitko zašla. Gospođa je plivala prije bova i nije ušla u najdublji dio", navodi Jasmina.

Prema njenim riječima u toku je potraga za ajkulom, a zbog načina na koji je napala žrtvu sumnja se da je riječ o mako ajkuli koja je jedna od najbržih riba u moru.

"Još se ispituje situacija. Svi su u potrazi za tom ajkulom. Nešto zvanično ne mogu da vam tvrdim. Ljudi moraju da shvate da smo mi u moru samo posjetioci. More ima svoje zakone i životinje koje žive u moru imaju svoje zakone", dodaje Jasmina, piše Informer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...