"SB" S NIHADOM UKOM U CIK-u: "U oktobru na ostalim nivoima vlasti nastavljamo procese koje smo započeli u KS"

Generalni sekretar Naše stranke istakao je da danas predaje kandidatske liste za sve nivoe vlasti u BiH.

  • Politika

  • 04. Jul. 2022  

  • 0

Danas u 16 sati ističe rok za predaju kandidatskih listi stranaka koje učestvuju na ovogodišnjim općim izborima u BiH. Liste je za Našu stranku predao generalni sekretar Nihad Uk.

Generalni sekretar Naše stranke istakao je da danas predaje kandidatske liste za sve nivoe vlasti u BiH.

"Napominjem da smo dio zajedničke priče oko Denisa Bećirovića, to smo predali prije 20-tak dana. Očekujemo da poslije 3. oktobra ove godine, niti jedna odluka ne bude donesena bez saglasnosti, zelenog svjetla Naše stranke. Govorimo i o državnom parlamentu i o parlamentu Federacije BiH, i kantonalnim skupštinama", kazao je Uk.

Ističe da je ponosan na kandidate Naše stranke jer imaju integritet kao i da je stranka birala najbolje za građane.

"Nadamo se da ćemo u oktobru procese koje smo započeli u Vladi Kantona Sarajeva sa premijerom Edinom Fortom nastaviti širom BiH", objasnio je Uk.

Većina stranaka na izbore izlazi bez definiranih predizbornih koalicija, i Uk ističe da se u Našoj stranci razgovaralo o tome da se tek nakon izbora predstavnici stranaka sastanu kako bi razmatrali formiranje vlasti.

"Kao što je to bio slučaj u Kantonu Sarajevo 2020. godine na lokalnim izborima, želimo da ta priča nastavi da živi i poslije ovih Opštih izbora", zaključio je generalni sekretar Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...