REAKCIJA KO SDA SARAJEVO: "Direktan višesatni prenos preuranjenog izbornog skupa na TVSA je primjer zloupotrebe javnih resursa"

Od svih lokalnih televizija u Bosni i Hercegovini, upravo TVSA dobija najviše javnog novca, zbog čega programsko udovoljavanje stranačkim interesima predstavlja direktan udar na demokratiju i otvoreni pokušaj miješanja u nadolazeći izborni proces, navode iz KO SDA Sarajevo.

  • Politika

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 1

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

- Televizija Kantona Sarajevo jučer je realizovala TV prijenos "zajedničke Konvencije ujedinjene opozicije stranaka". Direktan višesatni prijenos preuranjenog izbornog skupa, potvrda je opredijeljenosti vlasti u Kantonu Sarajevo da nastave smišljenu i organiziranu zloupotrebu svih javnih resursa.

TVSA nije vlasništvo nikakvih ujedinjenih stranaka, već svih građana Kantona Sarajevo, koji finansiraju njen rad.

Od svih lokalnih televizija u Bosni i Hercegovini, upravo TVSA dobija najviše javnog novca, zbog čega programsko udovoljavanje stranačkim interesima predstavlja direktan udar na demokratiju i otvoreni pokušaj miješanja u nadolazeći izborni proces.

Ako Regulatorna agencija za komunikacije BiH, Udruženje BH novinari i Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH, ne mogu Televiziju Kantona Sarajevo oteti od programskog i organizacijskog vodstva sarajevske "Trojke", onda oktobarska borba za javni interes, pravo na objektivno i pošteno informisanje, preostaje građanima Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...