ČUDNA ODLUKA: TVSA otkazala gostovanje Bečareviću, "protumačili da više nije ministar, jer je premijer Uk podnio ostavku"

Gostovanje je bilo planirano kod voditeljice jutarnjeg programa Amele Hatić-Hubjar.

  • Mini market

  • 09. Okt. 2023  

  • 0

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević imao je zakazano gostovanje na TVSA sutra u devet sati, ali mu je gostovanje otkazano nakon što je premijer KS Nihad Uk obavijestio javnost da je podnio ostavku. 

Gostovanje je bilo planirano kod voditeljice jutarnjeg programa Amele Hatić-Hubjar.

Ovom ministru je otkazano gostovanje na TVSA pod izgovorom, kako navodi, da više nije ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

- Ja ne znam da li to sada TVSA tumači zakone i otkazuje gostovanje, iako je po zakonu ministar na funkciji sve dok Skupština KS ne izabere nove ministre.

Predviđene teme za razgovor nisu bile političke nego rad Ministarstva na čijem sam čelu i ovo je još jedan dokaz onoga što govorim, a to je da "nevidljive ruke" upravljaju Kantonom Sarajevo i bojkotuju vas čak i kad želite prezentovati pozitivne aktivnosti u radu ove vlade.

Zahvaljujem se na korektnoj saradnji novinarima u TVSA, a onima koji upravljaju iz sjene ovom televizijom, neka je na čast i na sramotu.

Da li to TVSA ne dozvoljava da građani KS saznaju istinu o ovoj ostavci? Ako ovo nije tačno, javno tražim sat vremena na TVSA - naveo je Bečarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...