HOĆE LI ZADRŽATI FOTELJU KORONA MINISTAR: Hrvatski Sabor sutra glasa o povjerenju Viliju Berošu

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu iz Hrvatskog sabora da ministar zdravstva Vili Beroš, čiji opoziv oporba traži treći put, ima njegovu punu potporu.

  • Regija

  • 07. Jul. 2022  

  • 0

Hrvatski Sabor će sjednicu sutra početi glasanjem o raspravljenim prijedlozima zakona te o prijedlogu 32 oporbena zastupnika da se ministru zdravstva Hrvatske Viliju Berošu izglasa nepovjerenje.

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu iz Hrvatskog sabora da ministar zdravstva Vili Beroš, čiji opoziv oporba traži treći put, ima njegovu punu potporu.

"Ostajemo pri očitovanju vlade, otklonili smo i odbili sve prijedloge oporbe po svim točkama, uz snažnu potporu ministru Berošu“, rekao je premijer u raspravi o opozivu koji su zatražila 32 oporbena zastupnika, odnosno stranke lijevo-liberalnog spektra, predvođene Klubom Zeleno-lijevog bloka.

Vlada je ranije odbacila sve oporbene primjedbe na Berošev rad ocijenivši ih neutemeljenima i neosnovanima te, uz ostalo, istaknula da je "hrvatski zdravstveni sustav otporan i učinkovit". Među Beroševim zaslugama navela je borbu s pandemijom, reformske mjere, kao i rezultate mjerljive sa svjetskim primjerima.

Nakon glasanja zastupnici će tjedan zaključiti raspravom o dva zakonska prijedloga iz sektora obrazovanja - o Agenciji za odgoj i obrazovanje te o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...