KONAKOVIĆ ODGOVORIO NA PROVOKACIJE IZ SRBIJE: "Zbog budala poput Vulina..."

Srbijanski ministar je u svojim novim izjavama ponovio, već odavno poznate, aspiracije o "svim Srbima u jednoj državi". On kaže da je to "jedini način da Balkan ostane stabilan".

  • Politika

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 2

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasio se nakon izjava srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Srbijanski ministar je u svojim novim izjavama ponovio, već odavno poznate, aspiracije o "svim Srbima u jednoj državi". On kaže da je to "jedini način da Balkan ostane stabilan".

Konaković, u tom kontekstu, kaže kako se samo snažna zajednica i društvo mogu suprotstaviti zvaničnoj politici konflikta.

Objavu Elmedina Konakovića ovim putem prenosimo u cijelosti:

- Zbog budala poput Vulina i stalnih pretenzija na teritoriju suverene Bosne i Hercegovine mi moramo graditi zdravu i snažnu zajednicu.

Zbog ovakvih koji provociraju konflikte, a oslobođeni su vojnih obaveza, nemamo pravo na unutrašnje slabosti.

Ne smijemo nikad prihvatiti korupciju unutar naših redova, ne smijemo se pomiriti sa korumpiranim i nesposobnim stranačkim kadrovima na čelu institucija, ne smije nam nikad teza da je “stranka važnija od naroda” i države postati narativ sa kojim se mirimo, nikad!

Samo se snažna zajednica i zdravo društvo može suprotstaviti zvaničnoj politici konflikta koja sa istoka dolazi konstantno, stranke nas ne mogu zaštititi.

Vulin je naravno samo megafon te zvanične politike. Politike koja vreba naše slabosti. Do nas je, rekao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...