SPRIJEČITE NAJGORI SCENARIJ: Evo šta je potrebno činiti ljeti ukoliko želite produžiti vijek trajanja automobilskih guma…

Podmazivanje gume posebnim proizvodima za zaštitu gume također pomaže.

  • Auto

  • 22. Jul. 2022  

  • 0

Automobilske gume mogu popucati nakon samo nekoliko godina korištenja zbog preduge izloženosti UV zračenju i ekstremnoj vrućini. Ulja u materijalu od kojih su proizvedene gume brže će se osušiti, čineći gume suhima i sklonim pucanju ili ispuhivanju. Sitne pukotine duž bočne stijenke ili na gaznoj površini gume znače da se povećava opasnost od ispuhivanja u vožnji.

Takozvana suha trulež obično se javlja kada se gume neko vrijeme nisu koristile. Kako biste spriječili habanje i smanjili rizik od ispuhivanja, mudro je provjeravati tlak u gumama svaki mjesec jer se gume s previsokim ili preniskim tlakom prije potroše.

Također, parkirajte automobil što je više moguće u hladu kako biste izbjegli izravnu sunčevu svjetlost na gumama ili pokrijte gume ručnikom ili kartonom. Podmazivanje gume posebnim proizvodima za zaštitu gume također pomaže.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...