CURE NOVI DETALJI SVIREPOG UBISTVA SRBIJANSKE PJEVAČICE: Marjanović uživao dok se iživljavao nad Jelenom…

Jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića jeste blato na njegovim pantalonama, koje je iste strukture kao i blato iz kanala u Crvenki, u kome je pronađeno Jelenino tijelo.

  • Regija

  • 23. Jul. 2022  

  • 0

Zoran Marjanović, osuđen je jučer na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović aprila 2016. godine u Borči, a ovaj slučaj pomno je od samog početka pratila javnost u Srbiji. Marjanović je na brutalan i sviper način ubio suprugu, zadavši joj osam kobnih udaraca u glavu.

Jedan od ključnih dokaza protiv Marjanovića jeste blato na njegovim pantalonama, koje je iste strukture kao i blato iz kanala u Crvenki, u kome je pronađeno Jelenino tijelo.

Riječ je o blatu koje je različito od bilo kog drugog na nasipu.

Upravo u tom kanalu, a kako je utvrdio sud, Jelena Marjanović je ubijena sa osam brutalnih udaraca u potiljak, hladnim oružjem koje nikada nije pronađeno.

Povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanijete su joj dok je ona još bila živa. Ubijena je uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svijesti, pa sve do gubitka svijesti tek u samom kanalu.

"Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome. Podmukao način ubistva, a prema navodima tužilaštva, dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način. Okrivljeni Zoran Marjanović je iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanal", navelo je tužilaštvo u završnoj riječi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...