16 SEKUNDI UŽASA: Umjesto spektakla u UFC-u dogodio se jedan od najvećih pehova ikada…

I sam je u intevjuu nakon meča izjavio da ovo nije način na koji bilo ko želi pobijediti, što je publika pozdravila velikim aplauzom.

  • Sport

  • 24. Jul. 2022  

  • 0

UFC u Londonu završio je na neslavan način. U glavnoj borbi večeri gledali smo okršaj dvojice rangiranih teškaša, Curtisa Blaydesa koji je četvrti, te Toma Aspinalla koji je u trenutku borbe bio šesti na rang ljestvici.

Tom Aspinall je borac kojeg mnogi smatraju ‘novom generacijom‘ boraca. Prije ove borbe je odradio pet nastupa u UFC-u gdje je upisao svih pet pobjeda, a pobijedio je i Alexandera Volkova, Andreia Arlovskog, Sergeyja Spivaka i druge. U borbu je ušao kao blagi favorit po kladionicama.

Curtis Blaydes, borac je koji je već dugo unutar top 5. U UFC-u je još od 2016. godine, a iza sebe ima mnogo odličnih borbi. Gubio je dva puta protiv prvaka Francisa Ngannoua, a posljednji poraz mu je nanio Derrick Lewis prošle godine. To mu je bio jedini poraz u posljednjih sedam borbi, a večeras je tražio treću za redom.

U prvoj je rundi Aspinall otvorio koljenom, a nakon početnih izmjena Aspinall završava na podu zbog ozljede koljena. Izgleda da je ozljeda došla nakon što je Tom stao na nogu nakon što je bacio low kick. Toma su morali iznijeti na nosilima jer sam nije mogao hodati, nije čak mogao ni ispraviti nogu dok je ležao na leđima.

Borba je klasificirana kao pobjeda tehničkim nokautom Curtisa Blaydesa, no ni on nije bio sretan s ovakvim tragičnim ishodom. I sam je u intevjuu nakon meča izjavio da ovo nije način na koji bilo ko želi pobijediti, što je publika pozdravila velikim aplauzom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...