HRVATSKI MINISTAR ZDRAVSTVA HITNO O TRAGEDIJI NA AUTOCESTI: "Zbila nam se još jedna nepredviđena okolnost"

"Zdravstveni sustav je od jutros na nogama, zahvaljujem svim ravnateljima koji su prekinuli svoje godišnje i pomažu. Hvala hitnoj, policiji, vatrogascima, stožeru civilne zaštite i hvala na brzom izlasku na teren", dodao je ministar.

  • Regija

  • 06. Avg. 2022  

  • 0

Povodom teške prometne nesreće na autocesti A4 na području Varaždinske županije, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, održana je konferencija za novinare na kojoj se obratio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Zbila nam se još jedna nepredviđena okolnost. To je rezultat ekstremnog prometa na cestama, očevid je u tijeku i detalji će se istraživati. Reakcija dežurnih službi je bila na visini i zahvaljujem svima. Prva dojava je bila u 5.35, hitna iz Novog Marofa je stigla u 5.48. 12 kola je stiglo iz Varaždinske, dvoja iz Međimurske i dvoja kola iz Zagrebačke. Ozlijeđena su 33 putnika, jedna osoba je preminula u KBC Zagreb. Zaključak je da imamo preminulih 12, a ozlijeđenih 32 osobe. Imamo 19 teško ozlijeđenih bolesnika i 12 lakše. Pet je teže ozlijeđenih i 6 lakše ozlijeđenih po odjelima u Varaždinskoj bolnici", rekao je Beroš.

"U županijskoj bolnici u Čakovcu dvije, a na Rebru u Zagrebu imamo 6 bolesnika. Kod jedne ženske osobe operacija će trajati još dugo i pod stanjem je životne ugroze. U KBC Sestre milosrdnice je 8 bolesnika. U KB Dubrava je šest osoba, dvoje muškaraca i 4 žene, svi su nažalost teško ozlijeđeni. U tijeku su dvije operacije", dodao je.

"Zdravstveni sustav je od jutros na nogama, zahvaljujem svim ravnateljima koji su prekinuli svoje godišnje i pomažu. Hvala hitnoj, policiji, vatrogascima, stožeru civilne zaštite i hvala na brzom izlasku na teren", dodao je ministar.

"Moj plan je danas obići sve bolnice, a u 15 sati u Zagreb slijeće poljski kolega pa ćemo se naći u jednoj od bolnica i zajedno pogledati naše pacijente", rekao je Beroš.

Nije želio govoriti o ozljedama o kojima se radi kod zbrinutih pacijenata. "Neke stvari se još ni ne znaju. Ono što je najvažnije je da su svi zbrinuti i svi su pod intenzivnim nadzorom", dodao je.

U ovom trenutku nemaju sve obitelji informacije o ozlijeđenima, ali je organiziran informacijski centar kako bi svi bili obaviješteni. "Postupamo po uhodanom principu koji njegujemo još od ranije", rekao je ministar.

"Moram reći da su ovo svi podaci kojima trenutno raspolažemo. Može biti još nekih promjena jer je očevid u tijeku", dodao je.

"U ovom trenutku poljski policajci ne vode razgovore, oni su u kontaktu s našim policajcima. Oni će ih izvijestiti o svim spoznajama jer je očevid još u tijeku", rekao je Beroš.

"Sve relevantne službe su već podignute, nažalost, imamo iskustva s ovakvim slučajevima", zaključio je ministar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...