TU SE NE ZNA ZA NACIONALIZAM: Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva

Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva, saopšteno je iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo (KS), javlja Anadolu Agency (AA).

  • Vijesti

  • 07. Avg. 2022  

  • 2

Stanovnicima Istočnog Sarajeva bit će dopremljena voda iz Sarajeva, saopšteno je iz Služba za protokol i press Kantona Sarajevo (KS), javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović rekao je da se na tom području pojavio problem sa nedostatkom vode usljed velikih suša i smanjenog dotoka pitke vode sa izvorišta.

Zbog toga su iz Komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Istočno Sarajevo od resornog Ministarstva i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo zatražili pomoć u vidu isporuke vode za piće za stanovnike Istočnog Sarajeva.

"KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je kao i prošle godine izašlo u susret i građanima Istočnog Sarajeva. Bunari u Sarajevskom polju su puni što znači da su gubici u sistemu smanjeni, a to je rezultat pravovremenog otklanjanja kvarova i rekonstrukcije cjevovoda u sklopu kredita EBRD-a", kazao je Hadžiahmetović.

Ministar je građanima KS poručio da i pored velike suše, redukcija vode neće biti, te da je kvalitet vode u skladu sa propisanim normama i standardima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...