MILJENIK TORCIDE: Senijad Ibričić objasnio zašto se nije vratio na Poljud, najavio derbi s Dinamom...

Nogometaši Hajduka nakon uzvrata u Portugalu, ove subote gostuju kod Dinama u najvećem hrvatskom derbiju, a već u četvrtak u Valenciji će igrati play-off Konferencijske lige protiv Villarreala. Dovoljno za sve kojima je bijela boja pri srcu da budu u posebnom filmu. A kako je to, najbolje zna Senijad Ibričić, svojevremeno osvajač trofeja 'Hajdučko srce', što je dokaz koliko je značio Torcidi.

  • Sport

  • 13. Avg. 2022  13. Avg. 2022

  • 0

Senijad Ibričić, danas 36-godišnjak, ovo je prva sezona u igračkoj mirovini.

No, nije se bivši BiH reprezentativac udaljio od terena. Ostao je u Domžalama, slovenskom klubu u kojem je proveo posljednjih pet igračkih sezona, i sada je na funkciji sportskog direktora.

Ovaj današnji Hajduk izgleda puno bolje, ili bolje rečeno uigranije, nego prošlog ljeta, kada je momčad još bila u formiranju.

"To sigurno, vidi se stvarno, po ekipi, i po ove dvije ozbiljne utakmice s Portugalcima. Tako da mogu već sada sa sigurnošću reći kako je ovo puno bolji i ozbiljniji Hajduk nego prošlog ljeta", rekao je na početku razgovora za tportal Senijad Ibričić, koji je posljednjih dana na relaciji Split – Domžale. Gledao je poljudski okršaj protiv Vitorije i uživao u pobjedi 3:1. Sada je pak u Deželi.

Nego, koliko se Dambrauskasova momčad potrošila pred najveći hrvatski derbi?

"Sigurno je da su igrači u toj utakmici u srijedu dali svoj maksimum. Znali su što je u igri. I vidjelo se u utakmici da im je svima stalo doći do prolaska. Ali to je bila jedna utakmica. Hvala Bogu, prošla je kako treba i sigurno ima psihološki utjecaj, posebno jer je pozitivno završila. A igrači će imati dovoljno vremena da se odmore i da za subotnji okršaj budu na pravom nivou, kao u Portugalu."

Iako znamo da je vaše srce na strani Hajduka, dojam je da Dinamo ima ipak puno više kvalitetnih pojedinaca, to jest širinu, a imao je i više dana za odmor. Može li to biti prednost Modrima?

"Ne mora značiti, barem kada je derbi u pitanju. I tu ne možeš nikome dati prednost. Siguran sam da će nijanse odlučivati. Iskreno, volio bih, kao i svi, da to bude otvoreni derbi, s dobrim nogometom. I naravno, očekujem da će Hajduk biti na nivou te da može napraviti pozitivan rezultat. Sigurno da Dinamo, kada pogledamo, ima dužu klupu, više kvalitetnih igrača, što Hajduku malo nedostaje. Ali znam da će hajdučko srce i njihova borbenost i to pokušati nadoknaditi".

Hajduku već sljedeće sedmice predstoji i gostovanje u Španjiji, kod Villarreala, što znači još jedno putovanje. No, može li Hajduk na krilima ovih dosadašnjih dobrih rezultata maštati o iznenađenju? Tim prije što LaLiga još nije krenula, pa postoji vjerovatnost da Emeryjeva momčad još uvijek nije maksimalno uigrana?

"Vidjet ćemo. Svi znamo da su iznenađenja uvijek moguća. Treba se tome nadati. Iako iskreno, svi znamo da je Villarreal veliki favorit, prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka. Ali ipak ima tu i ta prednost što ste spomenuli. Špansko prvenstvo tek počinje. Hajduk je pak, odigrao već nekoliko natjecateljskih utakmica. Tako da je ipak čudo moguće. Posebno ako Hajduk odigra dvije top-utakmice, a Villarreal malo slabije. No, realno, to će biti stvarno teško". 

Sada ste izvan terena, ali itekako osjećate nogomet. Koliko se Hajduk u zadnjih sezonu, odnosno sezonu i pol, od povratka Marka Livaje digao?

"Puno. Mislim da je stvarno Livaja jako puno toga dobroga napravio za Hajduk. Sve se podiglo, ta euforija, na jednu višu dimenziju. Njegove i asistencije sve pokazuju. Tako da je njegov dolazak, a potom i ostanak, bio pun pogodak. Ali isto treba reći da je Hajduk doveo još dosta drugih odličnih igrača. I mislim da je onda puno lakše Livaji, a sada se na temelju toga radi prava priča". 

Prošle sezone praktički do samog kraja Hajduk je u stopu pratio Dinamo i bio u konkurenciji za naslov prvaka. Ove godine očekuje se isto. Ili čak i više?

"Naravno. Mi svi znamo kakva su očekivanja u Hajduku. Dinamo dominira već godinama, ali nadamo se da i tome jednom mora doći kraj. Prošle sezone Hajduk je bio blizu, sad je Hajduk malo dodao. Istina, Dinamo možda čak i više. Ali treba se nadati, raditi najbolje što se može, biti u pozitivnoj atmosferi i ja vjerujem da će ova sezona biti zanimljiva kao i prošla."

Ostatak intervjua čitajte ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...