"SB" NA PRESS-u SENIJADA IBRIČIĆA, NOVOG SPORTSKOG DIREKTORA FK SARAJEVO: "Viveros je htio da ide kući, mislim da imamo kvalitet i najbolje igrače" (FOTO)

Dotakao se i Akademije fudbalskog kluba Sarajevo, te mnogo veće minutaže za mlade fudbalere.

  • Sport

  • 11. Sep. 2023  11. Sep. 2023

  • 0

Novi sportski direktor Sarajeva Senijad Ibričić danas je održao press konferenciju, a na njoj je govorio o temama vezanim za prelazni rok i igrački kadar, prenosi N1.

Prvo o čemu je Ibričić započeo to je odlazak velikog pojačanja Kevina Viverosa.

“On najviše zanima navijače. Plan je bio da se napravi dobar transfer, a prvi problem je bio kada je klub doveo igrače prije našeg dolaska te je Savez promijenio u međuvremenu pravila broja stranaca. Momak se nije prilagodio, želi da se vrati kući, sve vrijeme je govorio da mu fali kuća, nije svejedno ići na drugi kontinent. Nismo mi mnogo toga izmišljali, znamo mi da je transfer plaćen, pokušalo se napraviti najbolje rješenje za sve nas. Njegova je odluka da želi da ide kući.”

Na pitanje o mnogobrojnim odlascima i dolascima Ibričić je odgovorio:

“Mislim da je bezveze svaki transfer rok promijeniti deset igrača, nije ovo playstation, mi otkad smo tu doveli smo tri igrača, vidjeli smo gdje nam fali neki kvalitet. Slažem se da nije način i da ćemo pokušati raditi skroz drugačije. U zadnje dvije godine treba pogledati gdje je Sarajevo bilo. Sad smo u sitauciji da trebamo gledati prema naprijed.”

A na pitanje kakav je status sa Šerbečićem i Baltom, dodao je:

“Ne mogu svi igrači igrati, 11 ih može igrati. U tih 15-20 dana rekli smo da probamo napraviti sliku ekipe, ti igrači koji su ostali, smatramo da su kvalitetniji i da više mogu napraviti. Mislim da je to najbolje za njih, nije dobro ni za klub ni za njih da budu samo tu na tribinama i na platnoj listi, tako da smo odlučili da je tako najbolje. Mislim da trenutno ne fali ništa, da imamo kvalitet i najbolje igrače, za sve to treba vremena, ne može se sve preko noći promijeniti. Ja sam siguran da ćemo mi do zime uspjeti napraviti neke dobre stvari. Ono što se može očekivati od nas i trenera da nakon zimskih priprema bude ta ekipa koja će nositi sezonu”, rekao je Ibričić.

Dotakao se i Akademije fudbalskog kluba Sarajevo, te mnogo veće minutaže za mlade fudbalere.

“Probat ćemo svi praviti igrače, da bi što više naše djece bilo u prvoj ekipi. Ja sam gledao da tri igrača iz prethodne generacije juniora mogu igrati za seniore, super je prilika za tu djecu da mogu igrati Ligu prvaka, mi ćemo kao klub stati iza te djece i biti njegova podrška.”

Na opasku da Sarajevo ima dovoljno dobre igrače, postavilo se pitanje dovoljno dobro za šta, a Ibričić je dao kratak odgovor.

“Dovoljno za vrh tabele, nadamo se da ćemo u dogledno vrijeme napraviti ekipu koja će se boriti za sami vrh fudbala”, završio je Ibričić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...