RAFAEL NADAL O ĐOKOVIĆEVOM ODUSTAJANJU OD US OPENA: "Žao mi je što neće igrati, ali i ja sam propustio mnogo turnira"

Đoković ne može igrati na US Openu jer kao nevakcinisana osoba ne može ući u Sjedinjene Američke Države, a Nadal je poručio da je toveliki gubitak za turnir.

  • Sport

  • 27. Avg. 2022  

  • 0

Novak Đoković neće nastupiti na zadnjem Grand Slamu sezone koji u ponedjeljak počinje u New Yorku, a njegov veliki rival Rafael Nadal je istakao da mu ježao što Srbijanca neće biti na turniru.

Đoković ne može igrati na US Openu jer kao nevakcinisana osoba ne može ući u Sjedinjene Američke Države, a Nadal je poručio da je toveliki gubitak za turnir.

"Žao mi je što Đokovića nema na US Openu. Uvijek je veliki gubitak za svaki turnir kada na njemu nema jednog od najboljih igrača u historiji. To je gubitak i za turnir i za navijače i za nas igrače jer uvijek želiš igrati protiv najboljih", rekao je Nadal.

Španski teniser je napomenuo da je ipak sve to dio sporta kojim se bave:

"S druge strane, svaki sport je veći od sportista. Ja sam također propustio mnogo turnira u karijeri zbog povreda. Prošle godine nisam bio u New Yorku, nije me bilo ni prije tri godine, ali turnir se održao i bez mene. Život se nastavio, tenis će se igrati i nakon Novaka i mene i Rogera i to je to", rekao je Nadal.

Nadal će u New Yorku pokušati stići do 23. Grand Slam titule i pobjeći Đokoviću na dva Grand Slama razlike.

Novak ima 21 GS titulu, a Roger Federer, koji također neće igrati u New Yorku, jednu manje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...