Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Za tren oka napravite jaja u umaku od senfa i iznenadite ukućane (VIDEO)
17. Apr. 20220
Sljedeći put kada budete željeli da pripremite tvrdo kuvano ili meko kuhano jaje, nemojte ga kuhati u vodi.
Gastro
31. Avg. 2022
0
Sljedeći put kada budete željeli da pripremite tvrdo kuvano ili meko kuhano jaje, nemojte ga kuhati u vodi.
Voda prska svuda okolo, ljuska može da napukne i jaje je nemoguće oljuštiti… Zato je mnogo bolje rješenje jaja skuhati na pari.
Sve što vam je potrebno je šerpa koja ima nastavak za kuhanje na pari i malo vode. U šerpu sipajte malo vode (važno je samo da ne dodiruje taj nastavak), a zatim preko nastavka za kuvanje na pari rasporedite jaja i prokuvajte vodu.
Ultra vruća para će zagrijati jaje na isti način kao proključala voda ili vruć tiganj. Jedina razlika je u tome što je kuhanje na pari nježnije - bjelance će biti mekše, a žumance kremastije.
Za tvrdo kuhano jaje, kuvajte jaje na pari 10 do 12 minuta. Ovako pripremljeno jaje odlično je za pravljenje salata, ili ga jednostavno posolite, dodajte prstohvat mljevenog bibera i uživajte.
S druge strane, za meko kuhano jaje - i za savršeno kuhan bjelanac i žumance, kuhajte jaje oko 6 i po minuta, pa ga odmah ohladite hladnom vodom.
I za kraj još jedan kulinarski trik – kako da znate je li jaje svježe? Jednostavno ga potopite u posudu s vodom. Ako potone, onda je svježe, a ako ispliva, to znači da više nije za upotrebu, prenosi Krstarica.
Gastro
IDEALNO KAD SMO SVI NA OKUPU: Za tren oka napravite jaja u umaku od senfa i iznenadite ukućane (VIDEO)
17. Apr. 20220
Gastro
OVO MORATE ZNATI: Evo kako skuhati jaje koje se lako guli
28. Avg. 20211
Zdravlje
SAD SE ZNA: Evo koliko jaja možete pojesti dnevno...
18. Jun. 20210
Zdravlje
OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Evo šta se događa s vašim tijelom ako svaki dan jedete jaja
22. Apr. 20210
Hronika
NOVI DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ: Mladić iz BiH pretjecao kolonu vozila i poginuo
Prije 23 min0
Sport
VAŽNA POBJEDA U GABELI: Željezničar preokretom savladao GOŠK, te se još primakao mirnoj zoni
Prije 28 min0
Ekonomija
"ZVIJEZDA U USPONU" BH. INDUSTRIJE IDE NA REVIZIJU: Posla ima, ali gdje je zarada?
Prije 32 min0
Regija
VULIN LIKUJE: "Odgađanje glasanja o rezoluciji i mala i velika pobjeda"
Prije 36 min0
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
26. Apr. 20240
Gastro
ZA RUČAK, VEČERU ILI UŽINU, POTPUNO JE SVEJEDNO: Na brzinu napravite izvrsne kolutića sa feta sirom, obožavaju ih sve generacije (VIDEO)
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.