PODRŠKA UPOSLENICIMA: Bosnalijek uručio prigodne poklone prvačićima, roditelji dobili slobodan dan

Najveći domaći proizvođač lijekova Bosnalijek nastavlja sa pružanjem podrške svojim zaposlenicima čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole.

  • Ekonomija

  • 31. Avg. 2022  

  • 0

Tako su svim prvačićima uručeni prigodni pokloni, dok su njihovi roditelji dobili plaćeno odsustvo kako bi imali mogućnost sa djecom otići do škole na ovaj, za svako dijete i roditelje, poseban dan.

„Prvi dan škole jedan je od najvažnijih događaja u životu svakog djeteta, a podrška roditelja jako je bitna kako bi s njima podijelili te trenutke i zajedno zakoračili u novo životno razdoblje. Mi u Bosnalijeku maksimalno podržavamo aktivnosti kojim se promovira i osigurava briga o zdravlju i uspješnom razvoju djece. Bosnalijek je uvijek bio lider u osiguravanju najboljih uslova rada za sve svoje zaposlenike te nastojao pružiti podršku i njihovim porodicama. Ova poslovna politika je rezultirala time da danas imamo motivirane radnike koji su svojim radom i trudom osigurali da Bosnalijek bude lider poslovne zajednice, ne samo u BiH već i šire“, istaknuo je Nedim Uzunović, generalni direktor Bosnalijeka.

Osiguravanje plaćenog odsustva za radnike čija djeca kreću u prvi razred osnovne škole nastavak je prakse društveno odgovornog poslovanja Bosnalijeka, usmjerene primarno ka promoviranju brige i stvaranju uslova za sretnije djetinjstvo. U skladu s tim, Bosnalijek već četiri godine svim svojim radnicama koje postanu majke osigurava novčanu naknadu u visini od 2.000 KM.

Bosnalijek, jedan od regionalnih farmaceutskih lidera, danas posluje u 28 država. Njegove proizvode svakodnevno koriste stotine miliona ljudi na tri kontinenta. U proteklih osam godina ostvareni su rekordni prihodi u iznosu većem od 1,115 milijardi KM te dobit veća od 102 miliona KM. Bosnalijek direktno zapošljava 850 radnika u BiH i svojim predstavništvima širom svijeta, dok indirektno osigurava još hiljade radnih mjesta u pratećim industrijama u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...