U DF-u VIŠE NE ŽELE ČEKATI, POZIVAJU I DRUGE STRANKE: "Spremni smo na nove proteste, sve posljedice snosi visoki predstavnik!"

„Pozivamo Schmida da se pogledamo u oči, javno, a ne iza pet zatvorenih vrata OHR-a gdje se kuju planovi o stvaranju Palestine u BiH“, kazao je zastupnik DF-a u PS BiH i profesor Ustavnog prava Zlatan Begić.

  • Mini market

  • 31. Avg. 2022  

  • 13

Zastupnici Demokratske fronte Zlatan Begić i Dženan Đonlagić u izjavama nakon posjete OHR-u gdje je trebalo doći do sastanka sa Visokim predstavnikom Christianom Schmidtom koji je "pobjegao" ispred delegacije DF-a, kazali su odgovarajući na pitanja novinara da su spremi zajedno sa drugim strankama ponovo pozivati na proteste ukoliko se krene u nametanje Izbornog zakona.

„Pozivamo Schmida da se pogledamo u oči, javno, a ne iza pet zatvorenih vrata OHR-a gdje se kuju planovi o stvaranju Palestine u BiH“, kazao je zastupnik DF-a u PS BiH i profesor Ustavnog prava Zlatan Begić.

On je kazao da su apsolutno spremni na nove protesta te istakao da će s tim u vezi sve posljedice snositi visoki predstavnik.

„Apsolutno, ali sve posljedice snosi gospodin visoki predstavnik, prvo procesa i načina na koji ga vodi, iza zatvorenih vrata, uz napomenu političkim subjektima da ne treba ništa da govore medijima. Ovaj proces mora biti transparentan, mediji trebaju biti tu, a ne da se u tajnosti razgovara“, rekao je Begić, navodi nap.ba.

Podsjećamo, protesti pred OHR-om održavani su tri dana zaredom krajem jula kada je prvi put otvorena mogućnost nametanja izmjena Izbornog zakona BiH koje bi dodatno etnički podijelile zemlju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...