ZASTUPNIK DF-a U PARLAMENTU FBiH SANEL KAJAN: "Ako HDZ-ov ministar Marić ne pokrene istragu, pozivam bošnjačke ministre i zastupnike da zaustave divljanje u Neumu"

"Inače, to bi se moglo tumačiti kao da HDZ podržava prijetnje Bošnjacima i širenje govora mržnje, te promociju nacizma i ustaštva", dodaje Kajan.

  • Politika

  • 27. Jan. 2024  

  • 0

Nakon što je Vlada HNK osudila ispisivanje nacističko-ustaških grafita u Neumu, red bi bio i da njihov ministar MUP-a naredi hapšenje onih koji to godinama čine u ovoj bh općini na moru, poručio je ovo Mostarac i zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu FBiH Sanel Kajan, a povodom nacističkih poruka upućenih Bošnjacima u Neumu.

"Inače, to bi se moglo tumačiti kao da HDZ podržava prijetnje Bošnjacima i širenje govora mržnje, te promociju nacizma i ustaštva", dodaje Kajan.

alt

Nacistički grafiti u Neumu (Foto: Sanel Kajan)

Kako kaže, verbalna osuda nije dovoljna!

"Zaštitite sve stanovnike Neuma, kao i goste koji se, ukoliko reakcija izostane, neće osjećati sigurno na tom području Bosne i Hercegovine. Ukoliko ministar MUP-a HNK Marijo Marić (HDZ) ne preduzme ništa konkretno, pozivam bošnjačke ministre u Vladi HNK, kao i kantonalnu Skupštinu da to zatraže od MUP-a i istraju do kraja. Trebali su to već učiniti! U protivnom, prijetnje Bošnjacima će se nastaviti, a ustaški grafiti i nacističke poruke sve češće viđati u Neumu", zaključio je Kajan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...