PROBLEM ESCHERICHIA COLI: Hrvatska plaža službeno dobila oznaku "zabranjena za kupanje"

Utvrđeno je da rezultati analize prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

  • Regija

  • 01. Sep. 2022  

  • 1

Nakon dojave kupača o onečišćenju u blizini cijevi sustava komunalne odvodnje Puntin na Korčuli, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uzorkovao je more za kupanje na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli 31. augusta.

Utvrđeno je da rezultati analize prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli.

U skladu s odredbom o kakvoći mora za kupanje NN 73/08 čl.23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, piše Dalmatinski portal.

S obzirom na to da je onečišćenje mora na plaži Ispod zidina utvrđeno već i 4. 8.2022. godine te se sada ponavlja i nakon uklanjanja izvora onečišćenja, Uredba propisuje u čl 27. postavljanje službene oznake zabrane kupanja, izvijestili su iz Županije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...