PRIMJER IZ SUSJEDSTVA: Motociklista na Korčuli kažnjen s 4.280 eura, oduzimanjem motocikla, zabranom vožnje, a uz to je i uhapšen!

Utvrđeno je da motociklom upravlja dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A2 kategorije.

  • Hronika

  • 29. Maj 2023  

  • 1

U poslijepodnevnim satima jučer, 28. maja, tokom prometne kontrole na Korčuli zaustavljen je motocikl dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, javila je policija, prenosi Index.hr.

Utvrđeno je da motociklom upravlja dok mu je na snazi mjera zabrane upravljanja motornim vozilima A2 kategorije.

Osim toga, vozač kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu, a prometna dozvola za motocikl je istekla za više od 15 dana.

Vozač je također odbio testiranje na drogu i alkohol, dodaju.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja 28-godišnjak je uhapšen, a s obzirom na to da se radi o recidivistu prometnih prekršaja, privremeno mu je oduzet motocikl. Kažnjen je novčanom kaznom od 4.280 eura i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima A2 kategorije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...