UBIO JE NJENOG DRAGOG PONIJA; URSULIN KONJ DOLLY PRONAĐEN MRTAV NA LIVADI: "Porodica je užasno uznemirena"

Mrtva je životinja pronađena u petak na pašnjaku u mjestu Beinhorn

  • Evropa

  • 04. Sep. 2022  

  • 2

Sumnja se da je vuk ubio ponija predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen na njihovom imanju u Donjoj Saskoj. Objavila je da je cijela njena porodica “užasno uznemirena”.

“Ta je vijest užasno uznemirila cijelu našu porodicu", rekla je u saopćenju 63-godišnja von der Leyen nakon što je stradao njen poni Dolly.

Prema riječima njenog glasnogovornika, poni je imao 30 godina. Bio je na pašnjaku s drugim ponijem koji nije povrijeđen.

Njemački list Bild piše da je suprug Ursule von der Leyen pronašao leš ponija “samo oko 100 metara od porodične kuće”.

Ministarstvo okoliša pokrajine Donja Saska, u kojoj živi porodica von der Leyen, potvrdilo je sumnju na napad vuka koji se dogodio u četvrtak navečer u gradu Burgdorfu, sjeveroistočno od Hannovera, glavnog grada pokrajine.

Mrtva je životinja pronađena u petak na pašnjaku u mjestu Beinhorn, a uzorak ugriza upućuje na napad vuka, rekao je u subotu glasnogovornik ministarstva.

Prema glasnogovorniku ministarstva, nadležna poljoprivredna komora u pokrajini zabilježila je sumnju na ugriz, a u idućim danima bit će obavljena DNK analiza kako bi se utvrdilo je li ponija napao već poznati vuk.

Najnoviji podaci ministarstva pokazuju da u pokrajini Donja Saska živi 39 čopora vukova i četiri vuka samotnjaka. Riječ je o otprilike 350 vukova. Nedavno su vijesti o tome kako su građani možda vidjeli vukove bile i na naslovnicama lokalnih medija u Hannoveru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...