NAJBOGATIJI HERCEGOVAC ULAZI U NOVI BIZNIS: Vlasnik najvećeg regionalnog proizvođača higijenskih potrepština širi poslovanje u susjednoj Hrvatskoj...

Prema prostornom planu na zoni Biloševac moguće je podići i hotel i kamp, a konačnu riječ imat će gradska uprava.

  • Ekonomija

  • 05. Sep. 2022  

  • 0

Vlasnik Violeta grupe Petar Ćorluka, najvećeg regionalnog proizvođača higijenskih potrepština, sve jače ulazi i u turističku branšu. Potvrdio je to još ranije kupovinom hotela Hrvatska i kampa Urania u Baškoj Vodi te makarskog hotela Mirjan čiji je vlasnik od aprila 2022. i čijim je poslovanjem vrlo zadovoljan.

Novi projekt ambicioznog poduzetnika iz Gruda je turističko naselje na podrušje Biloševca kod Makarske. Ćorluka ondje želi graditi svojevrsni hobit kamp, zelene, luksuzne i samoodržive zemunice koje idu prema sve popularnijem glampingu, piše Makarska Danas.

Na sastanku s gradonačelnikom Makarske Zoranom Paunovićem, Ćorluka je potvrdio i kako je odustao od izgradnje novoga hotela s 5 zvjezdica jer, kako navodi, “Makarska je definitivno preizgrađena, a nedostaje joj kapaciteta visoke kvalitete”.

“Stoga smo se okrenuli novoj ideji, želimo graditi nešto na ekološkim osnovama. Smještajni kapaciteti neće biti veliki, a sve masline koje su na tom zemljištu ostvaljamo jer je cilj da očuvamo prirodu”.

Prema prostornom planu na zoni Biloševac moguće je podići i hotel i kamp, a konačnu riječ imat će gradska uprava. Iako je imao velike planove nadograđivanja, Ćorluka se u ranije kupljenim objektima odlučio ipak na ulaganje u renoviranje, što se pokazalo dobrim potezom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...