IGMAN NAMUČIO ŽELJU: Amoah doveo Plave na diobu prvog mjesta

Plavi su na Grbavici slavili rezultatom 1:0 i izjednačili se sa Širokim Brijegom na vrhu tabele. Oba tima imaju po 15 bodova, a Širokobriježani i jedan meč manje.

  • Sport

  • 05. Sep. 2022  

  • 0

Željezničar je trijumfom nad Igmanom, četvrtim u sezoni, spustio zavjesu na deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi su na Grbavici slavili rezultatom 1:0 i izjednačili se sa Širokim Brijegom na vrhu tabele. Oba tima imaju po 15 bodova, a Širokobriježani i jedan meč manje.

Pobjedu Želji donio je Joseph Amoah u golom u 74. minuti. Asistirao mu je Semir Štilić.

Igman je na Grbavicu došao s ciljem da odbrani svoj gol, a bunker Konjičana teško su probijali domaći.

Željo je prvi put zaprijetio u sedmoj minuti, Malić je pokušao, a neko od ofanzivaca gostiju skrenuo loptu u korner.

Pola sata poslije Santos je probio po lijevoj strani i šutirao, a golman gostiju Ćeman bio je na visini zadatka.

Željo ni u nastavku nije stvarao previše prilika. Uzbudljiviju završnicu nagovijestio je Haračić u 71. minuti, kada nije uspio realizirati zicer nakon dodavanja Štilića.

Ono što nije uspio Haračić, jeste Amoah tri minute poslije. Hrelja se poigravao, Malić mu ukrao loptu i proslijedio je Štiliću, a ovaj sjajno pronalazi Amoaha na drugoj stativi za 1:0. Bio je ovo prvi gol Amoaha u dresu Plavih.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...