CENZURA "EKSPLICITNOG" SADRŽAJA: Optužbe na račun Netflix da krši islamska načela, ovo je film koji je uzburkao strasti (VIDEO)

Poručili su da je Netflix "kinematografski paravan za nemoralne poruke koje prijete zdravom odgoju djece".

  • Kultura

  • 07. Sep. 2022  

  • 0

Zaljevske države zahtijevaju od Netflixa da ukloni sav sadržaj za koji one smatraju da krši "islamske i društvene vrijednosti i načela", pišu saudijski mediji.

Nedavno objavljeni sadržaj, uključujući i onaj namijenjen djeci, u suprotnosti je s propisima, upozoravaju u saopćenju medijski nadzornici Vijeća za suradnju arapskih zemalja Zaljeva.

Saudijska državna televizija Al Ekhbariya u nedavnom je prilogu prikazala zamućene isječke iz animiranog serijala Jurassic World: Camp Cretaceous, u kojemu se dvije tinejdžerice zaljube jedna u drugu i ljube se. Snimka iz francuskog filma Cuties također je cenzurirana u prilogu ove televizije.

Napisali su da je Netflix "kinematografski paravan za nemoralne poruke koje prijete zdravom odgoju djece". U drugom videu objavljenog na stranici Al Ekhbariye navodi se da Netflix "promiče homoseksualnost pretjeranim fokusiranjem na homoseksualce". Kanal je također intervjuirao i javne osobe koje su iznijele slične optužbe te pozivaju vlasti da poduzmu hitne mjere.

"Netflix je kontaktiran da ukloni ovaj sadržaj, uključujući sadržaj usmjeren na djecu, i da osigura poštovanje zakona", stoji u izjavi Opće saudijske komisije za audiovizuelne medije i GCC-ovog odbora dužnosnika elektroničkih medija.

Upozoravaju da će vlasti pratiti usklađenost s direktivama, a u slučaju da se sadržaj koji krši prava nastavi emitirati, bit će poduzete zakonske mjere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...