"REKLA JE DA SE BOJI I POČELA JE PLAKATI": Cure novi detalji nestanka Marijane, a javili se i svjedoci "ako je suprug to izjavio, laže!"

Potraga za Marijanom Seifert usmjerila se prema Savi s obzirom na to da su na zagrebačkom Mostu mladosti pronađene njezine stvari – torbica i mobitel, a intenzivirala se nedavno zbog niskog vodostaja Save.

  • Hronika

  • 09. Sep. 2022  09. Sep. 2022

  • 0

Bivša pobjednica reality showa Big Brother, Marijana Seifert, nestala je krajem aprila, a još uvijek se ne zna gdje je. Roditelji nestale Marijane su neutješni.

Pred kamerama ekipe emisije Provjereno iskazali su svu patnju, brigu sumnje i strahove vezane uz nestanak kćeri.

Potraga za Marijanom Seifert usmjerila se prema Savi s obzirom na to da su na zagrebačkom Mostu mladosti pronađene njezine stvari – torbica i mobitel, a intenzivirala se nedavno zbog niskog vodostaja Save.

Gordana Kovačević, Marijanina majka, kaže da ne može opisati kako se osjeća.

Roditelji četiri mjeseca ne znaju gdje je Marijana

“Četiri mjeseca da ja nemam pojma di je moje dijete, kakva je njena sudbina. Ovu agoniju koju mi proživljavamo, ne želim nitko da je doživi. To je nešto najgore, najstrašnije što čovjek može doživiti”, kaže i dodaje da nema mira.

Tata Ivan Kovačević dodaje, ništa mu ne pričinjava zadovoljstvo, noću spava dva sata, društvo izbjegava. Oboje imaju samo jednu želju, a to je da pronađu svoju kćer.

“Ona je moje dite, kakva god da je, ona je moje dite”, rekla je kroz suze Gordana.

Suprug se oglasio istoga dana kad je nestala

Marijana Seifert, rođenog prezimena Kovačević, nestala je 27. aprila u Zagrebu kada se prema tvrdnji policije udaljila s mjesta stanovanja. Njezin suprug Karlo Seifert rekao je da ju je posljednji put vidio navečer oko ponoći kada su išli spavati, a kada se probudio, nje nije bilo.

Tvrdio je da nije ostavila nikakvu poruku niti je bilo naznaka da bi otišla od kuće.

Njegova priča se ne podudara s izjavama svjedoka

Iz razgovora sa svjedocima doznaje se kako je izgledao zadnji dan kada je Marijana viđena. Daju naslutiti, priča njezinog supruga nije točna.

“Ako je stvarno istina da je suprug dao izjavu da su u ponoć legli, to je laž. Ona je u ponoć bila sa mnom”, izjavio je jedan od svjedoka.

Drugi prepričava, tog je dana na poslu bila do tri, a onda je otišla u obližnji kafić na kavu. Kasnije je počela piti alkoholna pića, bila je u društvu jedne osobe.

Svjedoci tvrde da je suprugu rekla da će dulje biti na poslu, a u lokalnu je sjedila do kasno navečer, do nekih pola devet. Svjedokinja kaže da je iz kafića otišla s tim poznanikom i još jednom ženskom osobom.

“Kada sam je vidjela, ona je pila duple gin-tonike. Već je tada bila u vidno alkoholiziranom stanju. Nakon toga smo otišli kod mene doma. Sve troje smo otišli zajedno. U stanu smo sjedili, sve je bilo ok. Ona je bila vesela, pjevala je”, prepričala je svjedokinja za Provjereno.

Dodaje, oko ponoći su izašli iz stana i opet se vratili do kafića po punjač za mobitel te se vratili u stan gdje je Marijana nastavila piti. U jednom trenutku dobila je poruku od supruga koju joj je pokazala.

“Ona tu poruku nije odmah pročitala. Ta poruka je i bila sastavljena negdje oko ponoći. Ona je tu poruku pročitala negdje oko 2:15 u noći. U poruci je pisalo da, naravno, ima pravo popiti kavu gdje hoće i s kim hoće i koliko hoće i da mu je žao zbog njegove reakcije, ali ja ne znam koja je bila reakcija”, kazala je svjedokinja.

Na poruku je odgovorila riječima ‘hvala ti’, da bi oko pola tri ujutro dobila suprugov poziv, a u razgovoru je stalno ponavljala da ju pusti na miru, pitala ga je gdje je on bio kada je njoj trebalo te da neće doći kući i da se boji. “Počela je plakati i poklopila slušalicu. Nije rekla čega se boji, bila je u jako alkoholiziranom stanju”, prisjetila se svjedokinja.

Zatim je zamolila zajedničkog prijatelja da je odveze doma, svjedokinja nadalje tvrdi da je kući stigla oko 3:15 minuta jer joj je tako potvrdio prijatelj koji ju je vozio taksijem. Točnije, rekao je da ju je ostavio pred zgradom.

Suprug mijenjao verzije priče?

Nekoliko sati nakon toga Marijaninim roditeljima zazvonio je telefon. Majka Gordana se prisjetila da je u srijedu rano ujutro na broj njezinog supruga zvao Marijanin muž Karlo, rekavši da je ona nestala i da joj je torbica nađena na Mostu mladosti.

Rekao je da ni sam ne zna zašto i što se dogodilo, da je te noći u stan došla oko  tri sata, obula druge tenisice i otišla.

“Da bi nakon četiri dana rekao da su sjedili za stolom i 15 minuta pričali. Uobičajeno. Ja znam kakav je njihov odnos bio već od Nove godine. Bili su pred razvodom, imali su problema međusobno”, izjavio je Ivo, otac nestale Marijane Seifert.

Više je osoba potvrdila da je Karlo Seifert nekoliko puta mijenjao verzije priče o njezinom nestanku.

Brojne nadzorne kamere

Nedoumice je mogao razriješiti njezin mobitel, ali i nadzorne kamere. Marijanin izlazak iz stana moglo je detektirati više kamera. Jedna se nalazi na ulazu u zgradu, postoje kamere i na obližnjoj banci, te na benzinskoj postaji koja se nalazi na ulazu u Most mladosti gdje je pronađena njezina torbica i mobitel.

Roditeljima su u policiji, kažu, prepričali što je na snimkama.

“Da je prošla sama, da nitko nije izišao za njom iz zgrade niti da ju je itko pratio. Da nisu gledali samo taj moment već da su gledali i prije njenog izlaska, pola sata otkad je ona ušla i poslije da su držali još sat vremena da vide da ne bi tko za njom došao, da nije nitko za njom došao. U to gluho doba noći da nije bilo nikoga na ulici, da je sama išla s torbicom preko ramena”, rekao je otac nestale Marijane.

Htjeli su se i sami uvjeriti u to. Tražili su te snimke.

Dosta je kontradiktornosti oko toga što je na sebi imala. Svjedoci govore jedno, a na službenoj stranici nestali.hr stoji drukčiji opis. Od tenisica i odjeće, do same torbice koju je imala. Torbica je pronađena u 5:30 na Mostu mladosti u Zagrebu. Policija je potragu, zbog pronađenih stvari, vrlo brzo usmjerila prema Savi.

“Čak mi je rekao jedan inspektor da imaju svjedoke. Kažu da je to bio neki avanturist iz Belgije, navodno na drugoj strani pod mostom da je spavao, da je čuo krik i pljus. Tko to kriči kad se baca sam. Da li su uzeli njegovu izjavu ili su smatrali da je ona nebitna, to ne znam. Ja samo, poznajući moje dijete, sumnjam da bi ubila samu sebe. Ona je ili pod nekom prijetnjom bila ili je odvedena ili je dotjerana pred zid prijetnjama”, kazao je Ivo Kovačević.

Potraga ponovno pokrenuta

Potraga za Marijanom jedno je vrijeme stala, da bi se nedavno ponovno pokrenula zbog niskog vodostaja Save.

“Istrage nestanka osoba u svakom slučaju se odvijaju u dva smjera. Jedan je klasična potraga za osobom, traženje osobe na mjestu gdje postoji pretpostavka da bi se mogla osoba nalaziti i drugo je operativna istraga odnosno izvidi koji pokušavaju razriješiti okolnosti tog nestanka te osobe i svesti ju na situaciju da li se radi o nasilnom ili nenasilnom nestanku”, pojasnio je kriminalist Željko Cvrtila.

Roditelji su sve što znaju rekli policiji, mole da se posao odradi kako treba.

Kako u ovom trenutku policija tretira Marijanin nestanak, ne zna se.

“Policija nerado daje te podatke zato što često nije sigurna da li je još netko involviran u to i hoće li ono što policija da nekome kao podatak negdje izaći, negdje u medijima, ili doći do neke osobe koja je njima operativno interesantna. Međutim, u nekakvoj fazi, policija bi trebala razjasniti i imati čvrsta saznanja i uvjerenja tko bi mogao biti involviran, a tko ne”, pojasnio je Cvrtila.

Policija je kazala kako još tragaju za njom te da provjeravaju sve što su doznali. Marijanin suprug Karlo Seifert odbio je dati bilo kakvu izjavu za Provjereno.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...