MEĐUNARODNA EKOLOŠKA AKCIJA: Mario Kordić zaronio da čisti Mostarsko jezero zajedno sa još 90 ronilaca

Mostarski gradonačelnik je ovu akciju pohvalio i kazao da se roniocima kao dugogodišnji ronilac sa zadovoljstvom pridružio.

  • Društvo

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je zaronio u Mostarsko jezero kako bi sa 90 ronilaca iz 20 gradova učestvovao u velikoj ekološkoj akciji čišćenja plaža i korita Mostarskog jezera pod nazivom "Jezero 2022".

Kako piše Klix.ba, mostarski gradonačelnik je ovu akciju pohvalio i kazao da se roniocima kao dugogodišnji ronilac sa zadovoljstvom pridružio.

Prvi je zaronio i iz dubina Mostarskog jezera izvadio vreću otpada koji je neodgovornim ponašanjem posjetitelja završio u dubinama jezera.

No, kad je prvi put izronio za Klix.ba je kazao da je stanje bolje od očekivanog u onom djelu u kojem je on ronio.

Zahvalio je Ronilačkom klubu Mostar koji je organizirao ovu akciju kazavši kako ona ima veću dimenzije od samog čišćenja, jer se iz Mostara Kao domaćina ove međunarodne akcije šalje pozitivna poruka.

"Kao član kluba jedva sam dočekao da mogu biti dio ove priče, a Grad Mostar je u svojim razvojnim planovima ovaj lokalitet prepoznao kao buduću plažu odnosno sportsko-rekreacijski centar", kazao je Kordić.

Tajnik Ronilačkog kluba Mostar i predsjednik Organizacijskog odbora akcije Branislav Stojkić s ponosom kaže da je akcija koja se održava treću godinu za redom uspjela jer je okupila 90 ronilaca iz 20 gradova, iz 20 ronilačkih klubova iz četiri države iz okruženja, što je najmasovnije okupljanje do sada.

Predsjednik RK Mostar Franjo Soče kaže kako se nada da će ova plaža uskoro biti uređena po uzoru na evropske i mjesto za uživanje svih građanima.

Akcija nije planirana samo za danas i samo je mali dio budućih planova.

"Označiti ćemo plažu plutačama napraviti sadržaje za djecu i odrasle kako bi ovo bilo divno izletište za građane za obitelji", poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...