NEVJEROVATAN ISTUP GRADONAČENIKA MOSTARA: „Nikome neće donijeti ništa dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike…“

-Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca, poručio je Kordić.

  • Mini market

  • 14. Apr. 2024  

  • 1

-Čestitam momčadima na poštenom nadmetanju i fer igri. Pokazali ste kako se bori za svoj dres i na kraju utakmice boljem ruka. HŠK Zrinjski je danas pobijedio pa njima posebne čestitke, napisao je na Facebooku gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić osvrćući se na gradski derbi koji su u sklopu 26. kola WWin lige BiH na stadionu pod Bijelim Brijegom odigrali Zrinjski i Velež.

Kordić je poručio da nogometaši oba tima mogu biti primjer svima.

-Doista dečki nam svima trebaju biti primjer, treba se pošteno natjecati na svakom terenu, odigrati najbolje sto znaš i pošteno priznati kada je netko bolji, napisao je Kordić.

Uputio je Kordić još jednu nevjerovatnu poruku.

-Žalosno je kada pojedinci, nažalost i mi iz svijeta politike, koje su naši sugrađani birali da budu odgovorni i primjer ponašanja radimo protivno svim njihovim očekivanjima. Apeliram na sve da razmišljaju o svakoj izgovorenoj riječi, ponašanju i slanju poruka u javni prostor, piše mostarski gradonačelnik.

-Nikada  i nikome neće donijeti ništa dobro kada se jedan huliganski napad naziva herojskim činom, a drugi napadom na povratnike, poručio je Kordić, očito aludirajući na sramni napad u Stocu kada su u sačekuši navijača Zrinjskog napadnuti mladi povratnici.

-Svi mi imamo odgovornost za ovu djecu i suživot. Budimo svi odgovorniji i pošteniji.  Današnji incident izazvalo je neodgovorno ponašanje jednoga od djelatnika zaštitarske službe i na sreću sve se brzo smirilo. Očekujemo sankcioniranje takvih pojedinaca, poručio je Kordić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...