"BRAT JE BRATU UVIJEK ODAN"; JOŠ JEDNA MISTERIOZNA ČITULJA ZA UBIJENOG JOVANA VUKOTIĆA: "Krv nije voda"

Prema pisanju Vjesti, likvidirani Vukotić apsolutno vodstvo nad organizovanom kriminalnom grupom "škaljari" preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.

  • Hronika

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

"Krv nije voda, brate, brat je bratu uvijek odan", piše na čitulji za Jovana Vukotića (42) koji je likvidiran u četvrtak u Istanbulu, kada su egzekutori ispalili pet hitaca u njega dok je u automobilu bio sa suprugom i kćerkom, piše Blic.

Od njega se navodno oprostio i njegov kum Balša Đuranović.

"Kume moj, ostalo je milion pitanja i milion nedorečenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savjetujem kao što sam i tebe kroz cijeli život", napisao je Balša Đuranović.

Međutim, ova čitulja nije objavljena ni u srbijanskim ni u crnogorskim novinama, pa se dosta spekulisalo da li je u pitanju prava umrlica.

Prema pisanju Vijesti, likvidirani Vukotić apsolutno vodstvo nad organizovanom kriminalnom grupom "škaljari" preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.

Taj Kotoranin bio je u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su prije godinu raspisali potjernicu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Škaljarski klan, koji je prekjučer obezglavljen, istražitelji su prvi put evidentirali još 2008. godine. Navodno, do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa djelovali su braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je posljednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa "Kavač", koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Rat “škaljaraca” i “kavačana” počeo je krajem 2014. godine, nakon što je u španskoj luci Valencia nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva kokainskog rata je Goran Radoman, likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...