CRNA GORA NADOMAK ČUDA: Njemačka slavila nakon neshvatljive odluke sudija (VIDEO)

Crnogorci su veoma loše započeli ovaj meč i Njemačka je već u prvoj četvrtini imala devet poena prednosti.

  • Sport

  • 10. Sep. 2022  10. Sep. 2022

  • 0

Vidjeli smo veoma neizvjesnu utakmicu u Berlinu.

Košarkaši Crne Gore poraženi su u osmini finala Eurobasketa od domaće reprezentacije Njemačke, nakon velike drame rezultatom 85:79.

Crnogorci su veoma loše započeli ovaj meč i Njemačka je već u prvoj četvrtini imala devet poena prednosti.

Nijemci su pogađali gotovo sve, dok su Crnogorci pogodili samo jednu trojku u tom dijelu utakmice, piše  Nova.rs.

Druga dionica je tekla istim tokom, kao i prva. Nijemci su bili veoma efikasni i postigli su čak 29 poena u njoj, dok je Crna Gora ubacila samo 14 poena.

Najefikasniji u prvom poluvremenu bili su Nijemci Maodo Lo i Franc Vagner sa devet poena, dok je kod Crne Gore najbolji bio Kendrik Peri sa osam.

Na poluvrijeme je Njemačka otišla sa 24 poena prednosti, ali su izabranici Boška Radovića furiozno startovali treću dionicu. Konačno je proradio šut za tri poena, dva puta je bio precizan Bojan Dubljević, a jednom je pogodio i Vladimir Mihailović.

Prišla je Crna Gora tada na samo +13, ali je Njemačka koševima Franca Vagnera vratila ubjedljivu prednost (63:45).

Crna Gora je u posljednjoj četvrtini na obje strane terena uspjela da se maksimalno angažuje i dosegne svoj vrhunac, polako ali sigurno je topila prednost i polako se uvlačila nervoza u redove domaćina. Kendrik Peri je ušao u nevjerovatnu šutersku seriju, vezao je 11 poena zaredom i smanjio je prednost Nijemaca na samo pet poena.

Nakon pogotka Vladimira Mihailovića 27 sekundi prije kraja rezultat je bio 80:77, ali je meč riješen nakon što prvo Šruderu nije dosuđena namjerna lična greška nad Drobnjakom, a potom Periju jeste pošto je napravio faul odmah po uvođenju lopte u igru.

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Denis Šruder sa 22 poena, dok su Lo i Vagner dodali po 14. Crnogorce je predvodio Peri sa 25 poena, a Dubljević je postigao 22.

Njemačka će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika iz duela Grčke i Češke (nedjelja, 11. septembar, 20.45).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...