NAJSTARIJI STRIJELAC: Legendarni Španac postao rekorder Evropske Lige

“Prije početka takmičenja rekao sam saigračima da bez obzira šta uradim, postat ću rekorder jer nema previše igrača u Ligi Evrope u mojim godinama“, rekao je Joaquin.

  • Sport

  • 16. Sep. 2022  

  • 1

Pošto je u februaru postao najstariji igrač koji je upisao asistenciju u historiji Lige Evrope, krilni igrač Real Betisa Joaquin postao je i najstariji strijelac u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Betis je u četvrtak savladao Ludogorets 3:2 u susretu 2. kola C grupe Lige Evrope, a drugi gol za Špance je postigao Joaquin. Sa 41 godinom i 56 dana, Joaquin je sada i zvanično najstariji igrač koji je pogađao mrežu u ovom takmičenju.

“Prije početka takmičenja rekao sam saigračima da bez obzira šta uradim, postat ću rekorder jer nema previše igrača u Ligi Evrope u mojim godinama“, rekao je Joaquin.

Dosadašnji rekord držao je Daniel Hestad koji je u novembru 2015. postigao gol za Molde sa 40 godina i 98 dana. Jorge Molina je bio precizan za Getafe sa 38 godina i 324 dana, a u Top pet su i David Katala iz AEK Larnace sa 38 godina i 224 dana, i Walter Samuel, tada iz Basela sa 37 godina i 333 dana.

Joaquin je karijeru počeo u Betisu, a zatim je igrao za Valenciju, Malagu i Fiorentinu, a u Betis se vratio 2015.

Za reprezentaciju Španije je igrao od 2002. do 2007. Upisao je 51 utakmicu i četiri gola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...