POVRATNICI KOLATERALNA ŠTETA: Oko 5.000 birača iz Podrinja skinuto sa spiskova i prebačeno u FBiH

Najviše onih koji su skinuti sa biračkog spiska za općine u Rs-u su iz Srebrenice, Foče, Osmaka, Zvornika...

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2022  02. Okt. 2022

  • 1

"Iz više općina na području RS-a, oni koji su kao raseljena lica glasali lično, skinuti su sa spiskova i prebačeni da glasaju u Federaciju BiH, bez njihovog pismenog izjašnjenja o promjeni opcije. 

Pisali smo ranije CIK-u, upozoravali, žalili se, ali ništa, tako da je to u startu koja hiljada manje glasoba za probosanske stranke u Rs-u.

Vježbajući svake izbore kako zaštititi izborni proces, povratnici postaju kolateralna šteta", napisao je danas poslijepodne, na svom Facebook profilu Edin Ramić, kandidat  koalicije stranaka "Pokret za državu" za Parlament Bosne i Hercegovine. 

Nezvanično saznajemo da u nekoliko podrinjskih općina, na biračkim spiskovima nedostaje oko 5.000 birača koji su na proteklim izborima glasali u tim općinama, a koji nisu znali da su prebačeni da glasaju za općine u Federaciji u kojima imaju privremeni boravak.

Najviše onih koji su skinuti sa biračkog spiska za općine u Rs-u su iz Srebrenice, Foče, Osmaka, Zvornika...

Inače, ono što se danas dalo zapaziti na biralištima i u Federaciji i u Rs-u primjetan je enormno veći broj birača starije životne dobi u odnosu na one mlađe.

(Politicki.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...