NESTVARNE BROJKE: Slavna glumica nema sreće u ljubavi, ali je zato jedna je od najbogatijih žena svijeta…

Okušala se gotovo u svim žanrovima, od romantičnih komedija pa sve do akcijskih filmova. 

  • Show

  • 06. Okt. 2022  06. Okt. 2022

  • 2

Sandra Bullock rođena je 26. jula 1964. godine u Arlingtonu, malenom gradiću u Virginiji. Otac joj je bio zaposlen u vojsci, a majka operna pjevačica i učiteljica pjevanja. Kao malena djevojčica počela je vježbati balet i pjevati, pa je svoj prvi nastup s majkom imala već s pet godina.

Do 12. godine živjela je s obitelji u Njemačkoj i Austriji, pa tečno govori njemački jezik.

U srednjoj školi bila je navijačica, a nakon mature odlučila je upisati dramu. Međutim, nakon tri godine napustila je fakultet i otišla u New York u potrazi za glumačkim angažmanima. Tamo je upisala satove glume i vrlo brzo bila zapažena. 

Okušala se gotovo u svim žanrovima, od romantičnih komedija pa sve do akcijskih filmova. 

Sandra Bullock anuncia pausa na carreira e explica o motivo | Pop | gshow

Dobitnica je Oscara za najbolju glumicu i Zlatnog globusa za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu 'Priča o prvaku'.

Godine 2005. vjenčala se s reality zvijezdom, Jessejem Jamesom, no razveli su se pet godina kasnije, nakon što je Sandra doznala da ju je cijelo vrijeme varao.

Sandra ima dvoje posvojene djece, sina Louisa Barda i kćer Lailu Bullock.

Procjenjuje se da je jedna od najbogatijih žena svijeta, njezina trenutna neto vrijednost iznosi oko 250 miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...