PANIKA U SRBIJI: Ana Brnabić otkrila naredni Vučićev korak –„Moraćemo da mijenjamo poziciju…“

„Mi ćemo morati nešto drugačije da se pozicioniramo“, kazala je Brnabić.

  • Regija

  • 07. Okt. 2022  

  • 0

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da najava iz Evropske unije da Srbija nije izuzeta iz osmog paketa sankcija Rusiji zbog njene agresije na Ukrajinu, odnosno da nije izuzeta iz odluke o zabrani uvoza ruske nafte, "praktično znači sankcije prema Srbiji".

Brnabić je za televiziju Prva izjavila da „ako se to desi imaće svakako ozbiljne posljedice na ekonomiju Srbije“, a da je „relativno dobra vijest to što je konačna odluka pomjerena na 1. decembar“.

„Biće još mnogo teških razgovora. Vučić će sutra na pres konferenciji saopštiti neke strateške odluke“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je odluka o zabrani uvoza ruske nafte, koju je inicirala Hrvatska, „očigledno otvoreni akt neprijateljstva prema Srbiji i toga da su oni spremni da bilo šta koriste protiv Srbije, tako i energetsku krizu“.

„Mi ćemo morati nešto drugačije da se pozicioniramo“, kazala je Brnabić.

Na pitanje da li Srbija može bez uvoza ruske nafte, Brnabić je odgovorila da „može potpuno bez ruske nafte“, ali da bi kupovina iz drugih izvora snabdijevanja bila skuplja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...