ŽELJANA ZOVKO NE KRIJE ODUŠEVLJENE: „Ovo je jedan veliki uspjeh hrvatske diplomacije i premijera Plenkovića, odluka Christiana Schmidta omogućila je…“

-Ovo je trenutak kada se u relaksiranijoj atmosferi može dogovoriti promjena Izbornog zakona i napraviti kompromis te povesti BiH ka Evropskoj uniji, kazala je Zovko.

  • Politika

  • 10. Okt. 2022  10. Okt. 2022

  • 24

Još uvijek se analiziraju sve izmjene koje je u izbornoj noći Visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo u Izborni zakon i Ustav Federacije.

Koliko dobrog su donijele za političku poziciju HDZ-a BiH i jesu li stvorile preduvjete oko nastavka pregovora za konačne izmjene Izbornog zakona za HDZ-ovu stranačku RTV Herceg-Bosne govorila je europarlamentarka Željana Zovko.

-Ovo je jedan veliki uspjeh hrvatske diplomacije i premijera Plenkovića. Odluka Christiana Schmidta omogućila je da Hrvati zadrže svoj politički uticaj“, kazala je Zovko te dodala kako je CiK BiH kontroverzan, te da se kriza u BiH trebala spriječiti.

-Ovo je trenutak kada se u relaksiranijoj atmosferi može dogovoriti promjena Izbornog zakona i napraviti kompromis te povesti BiH ka Evropskoj uniji, kazala je Zovko.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...