"KANDIDOVAO GA RASIM LJAJIĆ": Da li će Husein Memić biti novi ministar u Vladi Srbije?

Špekuliše se da bi trebalo da mu pripadne resor turizma ili možda sporta.

  • Regija

  • 11. Okt. 2022  

  • 1

Bošnjaci nikad nisu imali više ministarskih mjesta, nego što će imati u novoj Vladi Srbije.

To je juče rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom otvaranja rekonstruisanog i dograđenog puta Novi Pazar – Tutin.

Odmah, nakon toga, na društvenim mrežama pojavila se informacija da će novi ministar u Republičkoj vladi biti Husein Memić, potpredsjednik Sandžačke demokratske partije (SDP) i nosilac te liste na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Kandidovao ga je osnivač te partije Rasim Ljajić, koji je odmah nakon parlamentarnih izbora bio viđen kao član nove Vlade Srbije.

Isticanje Memićeve kandidature, samo za neupućene u stranačke prilike, bilo je iznenađenje.

Špekuliše se da bi trebalo da mu pripadne resor turizma ili možda sporta.

Memić je za Danas potvrdio da je sa Ljajićem razgovarao o mogućnosti da bude ministar, ali „još ništa nije konačno, zato što moraju da se prođu određene procedure“.

Objasnio je da ostaje nosilac liste za BNV  i ako bude izabran za ministra, ostaće vijećnik u bošnjačkom nacionalnom savjetu.

Kandidati SDP/SDPS, na parlamentarnim izborima ponovo su bili na listi SNS, pa su ministarske i pozicije državnih sekretara dio koalicionog sporazuma.

Mjesta u Vladi Srbije očekuje Stranka pravde i pomirenja (SPP), koja sa „naprednjacima“ ima potpisan sporazum o saradnji. Njihov lider Usame Zukorlić je potpredsednik republičkog parlamenta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...