BORENOVIĆ SE ZAHVALIO SRBIJI: Komentarisao i navodno cijepanje glasova Jelene Trivić

Borenović je komentarisao video koji se pojavio na društvenim mrežama i dodao da je tu vidljivo kako se cijepaju glasovi na kojima je bila zaokružena kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić (PDP).

  • Vijesti

  • 11. Okt. 2022  

  • 2

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je na press konferenciji koja je održana u Beogradu ponovo ukazao na mnoge nepravilnosti u izbornom ciklusu te se zahvalio rukovodstvu Srbije koje se neutralno odnosi prema izbornom procesu, ali da poštuje volju srpskog naroda.

Borenović je komentarisao video koji se pojavio na društvenim mrežama i dodao da je tu vidljivo kako se cijepaju glasovi na kojima je bila zaokružena kandidatkinja opozicije za predsjednika RS-a Jelena Trivić (PDP).

Poručio je da je izborni proces značajno kontaminiran te da se radi o očitom primjeru prekrajanja izborne volje. Borenović je dodao i da je i pored "očite krađe" prednost koju je kandidat SNSD-a Milorad Dodik imao itekako dostižna.

Predsjednik PDP-a je istakao da je neophodno da se otkrije istina ko je učestvovao u izbornoj prevari, ali i da se otkriju nalogodavci, jer kako on kaže krađu je sprovela "organizovana hobotnica koja ima pipke do samog vrha".

Vodstvo RS-a je optužio da je uspjelo otjerati trećinu stanovništva u 15 godina, te da je ovaj entitet na samom dnu svih ekonomskih pokazatelja u regionu ali i da je Dodik "otvorio sukob sa cijelim svijetom".

Na kraju se zahvalio svim građanima koji su došli na proteste i dostojanstveno pokazali šta misle o trenutnoj vlasti u RS. Posebno je istakao i veliku zahvalnost rukovodstvu Srbije koja se neutralno odnosi prema izbornom procesu u BiH ali i da "podržava volju srpskog naroda".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...