"NEKADA ME ZOVU I MAMA, ŽELJNI SU TOPLINE" Roditelji su ih napustili, a o četiri mališana sada brine dobri djed (VIDEO, FOTO)

"Sina i snaju sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesuje. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene", priča Džafić.

  • Društvo

  • 16. Okt. 2022  

  • 0

Edin Džafić iz Breze je čovjek koji je život proveo trudeći se da ima dovoljno i da ništa ne fali, ni njemu ni porodici.

Radio je, zarađivao. Radovao se penziji iako je još mlad. Dobio je dva sina sa suprugom i kasnije nekoliko unučadi. Naravno, bio je presrećan. Nažalost, zdravlje nije bilo najbolje, ali snaga porodice gurala ga je naprijed.

A onda, prije nešto više od godinu dana, sin i snaja odlučili su da se razvedu, oboje su krenuli nekim novim životnim putevima, a četvoro djece ostavili su djeda Edinu i baki.

Naravno da je to bio šok za cijelu porodicu, ali Edin je odmah od prvog dana preuzeo brigu o unučadi bez imalo razmišljanja. Iako slabog zdravlja i minimalnih primanja.

Briga o četvoro djece nije jednostavna, pogotovo ukoliko imaju šest, četiri, tri i godinu i po. Riječ je o vrlo maloj djeci koja zahtevaju brigu i pažnju u potpunosti. Edin brine o njima 24 sata, a supruga pokušava dodatno da zaradi nešto u lokalnoj prodavnici kako bi doprinijela.

Teško je, kaže Edin, objasniti njegov život sada. Ovo nije mogao da očekuje. Briga o djeci iziskuje mnogo odgovornosti, ali i sredstava. Ono što mu posebno teško pada jeste kada osjeti kako djeci nedostaju majka i otac, piše Hayat.

"Ljubav im je potrebna. Mi se trudimo, ali znamo da majku i oca ne može niko zamijeniti. Sina i snaju sam pitao za sve, ali njih ništa ne interesuje. Sve je ovo sada moj život. Od nekih primanja djecu hranim. Uzimam im pelene. Mene zovu babo, dedo, a nekad i mama. Željni su majke, topline… Mi mu pružamo što imamo. Jedna je majka, jedan je otac. Kad ne bih ja imao, njima bih dao. Borim se koliko god mogu. Teško je raditi, a njih čuvati", rekao je za kraj Edin Džafić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...