HAPŠENJE U NORVEŠKOJ: Privedena dva državljanina Rusije, pokušali su...

Slučaj je proslijeđen norveškoj domaćoj sigurnosnoj agenciji PST koja se bavi sličnim slučajevima.

  • Evropa

  • 25. Okt. 2022  

  • 0

Norveška policija privela je još dvojicu Rusa zbog sumnje da su fotografirali vojni objekt u sjevernom dijelu Norveške, što je zabranjeno.

Tužitelj Steffen Ravnåsen rekao je norveškom televizijskom kanalu NRK da su ruski državljani, muškarac i žena u 30-ima, uhapšeni u subotu u blizini Bjerkvika. Tamo se nalaze vojni objekt i kasarna norveških oružanih snaga, piše AP.

Ravnåsen je rekao da je par, koji je bio u automobilu s ruskim tablicama, osumnjičen za nezakonito fotografiranje. Slučaj je proslijeđen norveškoj domaćoj sigurnosnoj agenciji PST koja se bavi sličnim slučajevima koji su uključivali Ruse koji su navodno ilegalno fotografirali ili upravljali dronovima.

Proteklih sedmica su četiri ruska državljana privedena u Norveškoj. U pitanju su tri muškarca i jedna žena koji su viđeni kako u centralnoj Norveškoj fotografiraju aerodrom i vojni helikopter.

U međuvremenu su pušteni. Dužnosnik PST-a Martin Bernsen rekao je da je zadatak agencije "istraživati ​​špijunažu i provoditi pravila sankcija protiv Rusije".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...