NOVI DETALJI UŽASA U JUŽNOJ KOREJI: Najmanje 120 poginulih i 100 povrijeđenih na proslavi Noći vještica (FOTO, VIDEO)

Broj poginulih u stampedu u glavnoj četvrti južnokorejske prijestolnice Seula popeo se na 120, objavile su vatrogasne službe.

  • Hronika

  • 29. Okt. 2022  29. Okt. 2022

  • 0

Do incidenta je došlo na proslavi Noći vještica, a broj žrtava dodatno bi mogao narasti jer su spasilački napori još u toku.

Južnokorejske vlasti navode da je u stampedu oko 100 povrijeđenih, a Reuters dodaje da je dio u kritičnom stanju.

Do nesreće je došlo kada su ljudi prignječeni u gomili okupljenih koji su se počeli gurati u uskoj uličici u četvrti Itaewon.

alt

Na snimkama s mjesta događaja vide se vreće s tijelima na ulicama, zdravstveni radnici koji reanimiraju ljude i spasioci koji pokušavaju izvući ljude zarobljene ispod drugih osoba, piše BBC.

Predsjednik Yon Suk-yeol predsjedao je hitnim sastankom s višim saradnicima i naredio timovima hitne medicinske pomoći da dođu na to područje, saopćio je njegov ured, prenosi Hina.

Na proslavi se navodno okupilo oko sto hiljada ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...