KRIMINOGENE DAME IZ BiH NA INTERPOLOVIM POTJERNICAMA: Uspješno se skrivaju od zakona, terete se za ubistva, teške krađe, prevare, otuđenje djeteta...

Loše pravosuđe, o kojem već godinama čitaju, propusnost granica, loše opremljene i plaćene policijske snage, regionalna i međunarodna ujedinjenost kriminogenih osoba učinili su nas državom s priličnom visokim stepenom kriminaliteta.

  • Mini market

  • 30. Okt. 2022  

  • 0

Rijetko da prođe sedmica da se u Bosni i Hercegovini ne desi neki kriminalni obračun, a sve češće svjedočimo i velikom obimu kriminaliteta. Naročito nakon dekodiranja aplikacija koje su kriminalci koristili za šifrovano komuniciranje. 

Nerijetko se u izvještajima rubrika crne hronike nalaze i žene. Po evropski, rekli bismo da je i u kriminalne krugove ušla rodna ravnopravnost. Stoga su dame koje "petama daju vjetra" počele puniti stupce lokalnih i međunarodnih potjernica. 

Tri kriminogene dame iz Bosne i Hercegovine nalaze se na crvenim interpolovim potjernicama. 

alt

Svakako najpoznatija je Slobodanka Boba Tošić, 36-godišnja nekadašnja Playboyeva zečica i misica, osuđena na dvije i pol godine za organizovani kriminal, ubistvo u pokušaju i saučesništvo. 

Bila je pripadnice Darka Eleza, po čijem je nagovoru namamila u zamku Elezovog kuma ali i neprijatelja Đorđa Ždralu. 

Isto godište kao i Slobodanka je Aldijana Dizdarević, također na cvenoj potjernici Interpola. Za njom od 2015. godine traga Kantonalni sud u Bihaću. Osumnjičena je da je 14. rujna 2011. godine uvečer u mjestu Kumarice kod Velike Kladuša iz ručno izrađene puške, takozvane kubure, kalibra 16 milimetara, ispalila hitac prema N.S. (29) iz Velike Kladuše koji je tada zadobio teške ozljede.

Za državljankom BiH Sandrom Kahrić traga Francuska. Ta četrdesetogodišnjakinja sumnjiči se za krađe, prevare, provale u stanove, pokušaje teške krađe, ali i zbog zlostavljanja djece. Također, tereti je se za "oduzimanje roditelja od njegovih zakonskih obaveza, koje ugrožavaju zdravlje, sigurnost, moral ili obrazovanje djeteta". I ona je na crvenoj potjernici Interpola. 

Na Međunarodnoj potjernici MUP-a Republike Srpske je Lenka Jovanović. Iz MUP-a RS navode da ju se tereti za tešku krađu. 

Federalna uprava policije od 12. maja 2016. godine traga za Kristinom Vučan (31). Konkretnije, potražuje je MUP Livanjskog kantona, a tereti se za kompjutersku prevaru i pranje novca. 

alt

Na potjernici FUP-a je i Asima Handanagić (52). Tereti je se za oduzimanje djeteta ili maloljetnika. Potražuje je Općinski sud u Bihaću. 

Sudeći po vremenu koliko traju potjernice za nekim od navedenih kriminogenih dama rodna ravnopravnost je daleko najrazvijenija u kriminalnim aktivnostima. Jer, osim bijega pravosudno - policijskim institucijama, sve se odlično i prilično dugo skrivaju od zakona. Dovoljno da im pozavide i neki narkobosovi. Jer, za razliku od njih, dame s potjernica ne koriste sumnjive aplikacije. 

alt

(Patria)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...