SKANDALOZNE SCENE U „ĆIRILICI“: „Sve zemlje u kojima žive Srbi treba da se zovu Srbija, Karadžić stvaralac srpske države zapadno od Drine, srpski rodoljub i heroj, Bakir Izetbegović je hvalio..."

Mitomanija, izmišljotine i laži, ponovno su viđene u emisiji Milomira Marića.

  • Regija

  • 01. Nov. 2022  01. Nov. 2022

  • 10

U emisiji „Ćirilica“ na Happy TV ponovno su viđene skandalozne scene.

Naime, jedan od glavnih huškača i zagovornika „srpskog sveta“ u Srbiji, Aleksandar Raković, govorio je pred kamerama o navodnoj torturi nad ratnim zločincem Radovanom Karadžićem, haškim osuđenikom, koji služi kaznu doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji.

Raković je takođe govorio o izborima u Bosni i Hercegovini, otvoreno agitirajući za SNSD i Milorada Dodika.

"Prethodni izbori u Republici Srpskoj i Crnoj Gori bili su pokazatelj koliko su Srbi nesalomiv narod, uprkos svemu što se dešava i pokušajima da Srbi budu slomljeni, to se ne dešava. Kada je riječ o Dodikovoj pobjedi ona je čista kao suza, nije bilo nikakve dileme da je Dodik pobijedio i zbog toga je CIK u Sarajevu mogao samo da prihvati i prizna te rezultate. Pobjeda je bila čista kao suza, prema tome nije moglo da bude nikakvih intervencija. Na kraju su ti rezultati bili praktično istovjetni onima koje je Dodikova stranka proglasila to veče. Ono što se desilo te večeri u Banjaluci je skandal ogromnih razmjera.

Dakle, da Borenović, Crnadak, Šarović, zajedno sa gospođom Trivić, da na onakav način proglase pobjedu Trivićke i poraz Dodika, bez ikakvog utemeljenja u činjenicama je nesvakidašnji skandal i pitam se: Postoje li neki mehanizmi nekih prekršajnih prijava protiv njih jer oni su do te mjere destabilizovali Republiku Srpsku, uznemirili javnost, ne samo Republike Srpske već i svih srpskih zemalja, a znali su da nisu pobijedili. U onom momentu kad su Borenović i Šarović bili u studiju, kada ih je Bakir Izetbegović preko video-bima hvalio, sjećate se onog momenta kada oni napuštaju sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske i idu za Bjeljinu da govore na televiziji i podržava ih Bakir Izetbegović!? Po mom mišljenju, tu je trebao da bude njihov politički kraj. Oni su izgubili svaki legitimitet, a ovim su ga dodatno izgubili. Ja ne znam kako ih nije sramota da se uopšte pojavljuju u javnom životu, a vidim sada neki od njih imaju i nove ideje, da blokiraju puteve po Republici Srpskoj, to su sve besmislice", kazao je Raković.

A onda je uslijedila gomila pamfleta i izmišljotina...

"Karadžić je sada u samici, kao što je bio i prije nekoliko mjeseci u samici, kada su objavljena ona njegova pisma, ali i kada nije u samici on praktično kao da jeste. Jedina razlika je što u toj ćeliji, iz koje inače ne izlazi, ima papir i olovku i može nešto da napiše, ali pod baterijskom lampom jer nema nikakvo osvjetljenje. Kada počne prvi sumrak on više ništa ne može da vidi i u tom momentu on više ništa ne može da piše. Može da misli i naravno da spava. Radovan Karadžić nije izlazio nikada u šetnje sa ostalim zatvorenicima, zbog toga što je njegova bezbjednost bila ugrožena. Znamo šta se desilo Galiću u britanskom zatvoru, kada je bio izboden pa jedva ostao živ.

Postoji opasnost i da će se Radovanu Karadžiću to dogoditi. Televizije koje tamo može da gleda, za razliku od Haga, to su isključivo engleske televizije, tako da se on obraduje kada vidi neki kaubojski film koji je gledao kad je bio mlad. Sad naravno to sve ima neki drugačiji utisak na njega, ali to je nešto gdje je on mogao da se prisjeti malo ljepših momenata iz svog života. Ali ta snaga koju on pokazuje i u tom zatvoru, i u Hagu naravno kada je bio, tako snažan čovjek, ne možeš da ga pomjeriš prosto. Pun optimizma, snage, vidio je uspjeh naše srpske ideje u proteklih nekoliko godina i to ga ispunjava. Radovanu Karadžiću zabranjuju da kaže bilo kakvo mišljenje, bilo šta da kaže, oni mu zabranjuju da misli, da piše, da govori, sve mu zabranjuju, zabranjuju mu, evo porodica ne može da mu uplati za lijekove koji su mu potrebni za liječenje. Kartice koje prolaze svuda, ne mogu da prođu u tom britanskom zatvoru. To je represija i totalna tortura kojoj je izložen Radovan Karadžić.

Ne samo Karadžić već i Ratko Mladić, Asangea nisam toliko pratio ali to je isto jeziva tortura. To je takav tip torture. Maštovitost Britanaca kako da muče ljude nema granica zaista. Uzdati se u njihovu dobru volju i „milost“, mislim da od toga nema ništa i da treba u svakom slučaju da pokazujemo snagu. Koliko god da pokazujemo otpor, kao što je bilo u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, onda ćemo imati uspjeha, kao što je DPS sada slomljen na ovim izborima i to tek treba da se dokrajče, naravno. Radovan Karadžić je time što je slobodno mislio, čak i u njihovom zatvoru pokazao snagu i pokazao svoj slobodarski duh i on će biti upamćen u istoriji srpskog naroda kao stvaralac srpske države zapadno od Drine i kao srpski rodoljub i heroj", rekao je Raković.

Raković je kazao kako sve zemlje u kojima žive Srbi treba da se zovu Srbija, kazavši da je o tome pisao i Njegoš.

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...