NA ULAZU U ZGRADI GDJE JE NEKAD STANOVAO: Otkrivena spomen ploča Milanu Mladenoviću u Beogradu

Spomen ploča sa likom muzičara Milana Mladenovića otkrivena je danas na ulazu u zgradu u kojoj je od 1973. do 1994. godine stanovao, u Bulevaru Milutina Milankovića 28 na Novom Beogradu, saopštila je Zadužbina Milan Mladenović.

  • Kultura

  • 05. Nov. 2022  05. Nov. 2022

  • 0

Ploču je otkrila predstavnica Zadužbine Maja Maričić, koja je okupila prijatelje Milana Mladenovića i stanare zgrade, njegove nekadašnje komšije.

Na taj način obilježena je godišnjica smrti Milana Mladenovića, koji je umro 5. novembra 1994. godine.

Spomen ploča je autorsko djelo umjetnice Lane Vasiljević, veličine je 75 x 50 centimetara i izrađena je od aluminijuma, navodi Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...