HRVATSKI ADVOKAT POTVRDIO: "Zagreb je presudno utjecao na promjenu američke politike u BiH!" 

Ističe kako i Hrvatska vlada i predsjednik Milanović moraju biti i dalje aktivni, kao i vodstvo Hrvata u BiH. Jer kako stvari stoje, drama oko pokušaja oduzimanja prava Hrvata i dalje nije završila. 

  • Mini market

  • 06. Nov. 2022  06. Nov. 2022

  • 9

Američki advokat hrvatskih korijena, Luka Mišetić, koji je u Haaškom sudu branio hrvatskog generala Antu Gotovinu, kazao je za mostarsku televiziju HB da je Visoki predstavnik Christian Schmidt morao nametnuti odluku o izboru delegata Doma naroda, jer bi u protivnom "Hrvati bili pretvoreni u nacionalnu manjinu". 

Mišetić ističe kako su Hrvati u SAD-u itekako upoznati s položajem Hrvata u Bosni i Hercegovini i da će i dalje nastaviti pomagati na različite načine koliko budu u mogućnosti. 

Ključnu ulogu u promjeni stavova unutar međunarodne zajednice i američke administracije oko političke situacije u BiH imao je, prema Mišetićevim riječima, službeni Zagreb. Ističe kako i Hrvatska vlada i predsjednik Milanović moraju biti i dalje aktivni, kao i vodstvo Hrvata u BiH. Jer kako stvari stoje, drama oko pokušaja oduzimanja prava Hrvata i dalje nije završila. 

Mišetić kao najveću pogrešku bošnjačke politike u argumentaciji oko izbornih pravila navodi to što oni smatraju da obična većina u demokratiji uvijek mora pobijediti i vladati, što nije slučaj u svakoj demokratskoj zemlji. 

Osvrnuo se i na Komšićevo protivljenje sudjelovanju Hrvatske vojske u sklopu mirovnih misija NATO-a i EUFOR-a u BiH. Naglasio je kako nikakvih pravnih prepreka za to nema, a podsjetio i važnost uloge hrvatskh snaga u oslobađanju BiH. 

Na konstataciju voditelja emisije da se "nakon haaške presude šestorici Hrvata čelnika i zapovjednika iz paradržavne tvorevine Herceg-Bosne, Hrvatima u BiH se često od bošnjačkog političkog, akademskog i medijskog mainstreama nameće kolektivna krivnja kroz termin Udruženog zločinačkog poduhvata", Mišetić odbacuje takve kvalifikacije i navodi kako se s tim pristupom samo pokušava demonizirati hrvatski narod. 

Zaključio je kako se time dodatno narušavaju međunacionalni odnosi kao i izgradnja zajedničke države te da se takve apsurdne optužbe ne bi smjele koristiti u političke svrhe. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...