KAKVA VARALICA: Muškarac iz Gradiške osumnjičen da je prevario kompaniju iz Austrije, policija otkrila detalje...

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo ,,Prevara u privrednom poslovanju“.

  • Hronika

  • 08. Nov. 2022  

  • 0

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica inicijala A.Ć. iz Gradiške zbog sumnje na poslovnu prevaru čime je oštetio preduzeće iz Austrije za skoro 40.000 KM.

Naime, A.Ć. se sumnjiči da je tokom 2019. godine kao vlasnik preduzeća iz Austrije stupio u poslovni odnos sa preduzećem iz Gradiške radi kupovine PVC stolarije, te je u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi pravnom licu koje zastupa, doveo u zabludu oštećenu, preuzeo robu preduzeća iz Gradiške u vrijednosti od oko 20.395 eura (39.889 KM), istu ugradio kupcima u Austriji, a dobavljaču nije izmirio ugovoreni iznos dostavljene robe.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo ,,Prevara u privrednom poslovanju“.

“Navedenim krivičnim djelom osumnjičeni je oštećenoj pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 20 395 eura”, naveli su iz z Policijske uprave Gradiška.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...