TEŽAK UDARAC ZA ARGENTINU: Uoči početka Svjetskog prvenstva u nogometu, Gaučosi ostali bez jednog od najboljih igrača...

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu Argentince očekuje 22. novembra protiv Saudijske Arabije, nakon čega će odmjeriti snage s Meksikom i Poljskom.

  • Sport

  • 09. Nov. 2022  

  • 0

Nogometna reprezentacija Argentine, koja će na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kataru biti među favoritima za naslov, doživjela je udarac neposredno prije početka Mundijala.

Kako prenose argentinski mediji veznjak Villarreala Giovani Lo Celso izostat će iz reprezentacije zbog povrede. Argentinski selektor Lionel Scaloni nedavno je rekao o 26-godišnjaku, koji je bio jedan od najvažnijih igrača u prošlogodišnjoj pobjedi Argentine na Copa Americi i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo:

“Možemo ga zamijeniti brojčano, ali ne i u smislu nogometnog znanja i doprinosa timu”.

Lo Celso iz Villarreala povrijedio se 30. septembra kada ga je trener zamijenio nakon 24 minute na gostovanju kod Athletic Bilbaa. Najprije su posumnjali na pokidan mišić na nozi. Villarreal još nije službeno objavio o kakvoj se povredi radi, ali Lo Celso nije bio u ekipi za današnju utakmicu protiv Espanyola. Kako javljaju mediji, Lo Celso će morati na operaciju.

U reprezentaciji bi ga trebao zamijeniti Exequiel Palacios iz Bayerna. Scaloni ima vremena do 14. novembra da objavi konačan popis od 26 igrača za SP.

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu Argentince očekuje 22. novembra protiv Saudijske Arabije, nakon čega će odmjeriti snage s Meksikom i Poljskom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...