"BOMBU JE AKTIVIRALA ŽENA": Objavljeni novi detalji eksplozije u Istanbulu, broj ranjenih porastao na 81

Na poznatom istanbulskom šetalištu Istiklal u centru grada došlo je do eksplozije u kojoj ima više mrtvih i ranjenih.

  • Svijet

  • 13. Nov. 2022  13. Nov. 2022

  • 1

Reporterka Al Jazeerae iz Istanbula kazala je da policija trenutno ima tri osumnjičene osobe, a da je glavna osumnjičena žena, koja je članica zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK). Preostalo dvoje su muškarci.

Navodno je ona spustila torbu na šetalište koja je eksplodirala minut-dva kasnije. Njene informacije potvrđuju i nadzorne kamere čiji screenshotovi se dijele i na društvenim mrežama, a na kojima je žena s torbom.

Navodno žena koja je glavna osumnjičena za napad

Navodno Žena koja je glavna osumnjičena za napad

Kako ona navodi, policija je jednu osobu likvidirala, a riječ je vjerovatno o pucnjavi u metrou koju su prijavili očevici. I dalje se traga za još dvije osobe.

Ističe kako sve ukazuje na PKK, ali da zvaničnici nisu ukazali na krivce, kao i to da niko nije preuzeo odgovornost za napad.

"Teroristički napad u pešačkoj ulici u Istanbulu najverovatnije je izvršila žena", izjavio je novinarima potpredsjednika Turske Faut Oktaj.

- Napadač je najvjerovatnije bila žena koja je aktivirala bombu pri čemu je poginulo šest ljudi. Broj ranjenih dostigao je 81, od kojih su dva u teškom stanju - dodao je on, prenosi Tas.

Istanbul napad Tanjug/APIstanbul napad

Eksplozija se dogodila danas na aveniji Istiklal, popularnom istanbulskom šetalištu prepunom turista, na kojem se nalazi veliki broj prodavnica i restorana.

- Ko god da stoji iza ovog napada biće uhapšen i kažnjen. Ovo više nije stara Turska i to treba svi da znaju. Vrlo brzo ćemo riješiti ovaj incident, ko god da stoji iza njega odgovaraće - rekao je potpredsjednik Turske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...