NAJAVILI IZ OLIMPIJSKOG CENTRA: Na Bjelašnici se gradi novi snow park za ljubitelje snowboarda i freestyle skijanja

Ljubitelji snowboarda i freestyle skijanja će biti najsretniji zbog gradnje novog parka za koji iz Centra nisu precizirali kada će biti završen.

  • Vijesti

  • 13. Nov. 2022  

  • 0

Olimpijski centar Bjelašnica i Igman objavio je da gradi novi snow park na stazi 5a na Bjelašnici.

Ljubitelji snowboarda i freestyle skijanja će biti najsretniji zbog gradnje novog parka za koji iz Centra nisu precizirali kada će biti završen.

Planirana je gradnja dva kikera u liniji kao i nova sekcija sa spravama, "jib line". Za mlade freestyle skijaše i bordere bit će proširena "easy line" što će biti odlična prilika za djecu da se upoznaju sa novim tehnikama i zabavnim izazovima.

"Snowboard i freestyle skijanje se na Bjelašnici počinju razvijati 1999. godine, a 2009. godine postavljena je osnova za izgradnju Snow parka. Ove godine pravimo veliku rekonstrukciju parka i nadamo se još većem broju mladih takmičara i rekreativaca", rekli su iz Olimpijskog centra.

Novi park prati trendove po sadržaju, a također će ispunjavati i nove FIS kriterije za održavanje takmičenja, kazali su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...