NOVA PUCNJAVA U SAD-u: Student na Univerzitetu u Virginiji ubio troje kolega, policija traga za njim

Vlasti su saopštile da traže Christophera Darnella Jonesa u vezi s pucnjavom.

  • Svijet

  • 14. Nov. 2022  14. Nov. 2022

  • 3

U pucnjavi na Univerzitetu u Virginiji, SAD, tri osobe su ubijene, a najmanje dvije povrijeđene. Policija je pokrenula potragu za osumnjičenim i poslala upozorenja studentima da se sklone i sakriju.

Pucnjava je prijavljena u garaži na Culbreth Roadu, u blizini školske dramske zgrade, oko 22:30. Ured za upravljanje hitnim situacijama Univerziteta u Virginiji objavio je u nedjelju u tvitu.

"Slomljenog srca javljam da je pucnjava rezultirala sa tri smrtna slučaja", rekao je Jim Ryan, predsjednik Univerziteta, kasnije u e-poruci studentima.

Rekao je da su dvije osobe također povrijeđene u pucnjavi i da im je pružena medicinska pomoć. Imena poginulih nije objavio. Rekao je da će nastava biti otkazana za ponedjeljak, a očekuje se da će se na posao javiti samo određeni zaposlenici.

Vlasti su saopštile da traže Christophera Darnella Jonesa u vezi s pucnjavom. Ryan je u svojoj poruci opisao Jonesa kao "jednog od studenata".

"Nazovite 911 ako ga vidite, ne približavajte se", upozorila je policijska uprava, podijelivši fotografiju Jonesa.

Ista se fotografija pojavljuje na Jonesovom profilu na popisu nogometaša za 2018. koji se dijeli na službenoj web stranici Virginia Cavaliersa.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...